自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

別墅

洋房

我有個親友十幾年前個腎有事,經大陸醫院
安排做器官移植手術,個腎都是由死刑犯提供.

另我有個朋友的朋友曾經在大陸發生交通意外,入了醫院醫治後回港.但身體一直都問題,
經常出入急証院,直至一次入院時經醫生
檢查後發現她唔見了一個腎.

大宅

原帖由 bobo103 於 09-9-5 10:46 發表
我有個親友十幾年前個腎有事,經大陸醫院
安排做器官移植手術,個腎都是由死刑犯提供.

另我有個朋友的朋友曾經在大陸發生交通意外,入了醫院醫治後回港.但身體一直都問題,
經常出入急証院,直至一次入院時經醫生
檢查後 ...

好恐怖...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔係想危言聳聽,
但我信有呢回事,
因為我爸有糖尿病,
係好嚴重果隻,
佢就經同事介紹返珠海換腎,
因為香港等同等死無分別,
好好彩等到仲好急咁換埋,
因為話d腎一定要新鮮同夾血,
到依家仲健在, 我地都覺得呢幾年係賺番黎架!
但我其實想知d腎邊度黎,
但阿爸話唔好問喎, 咁梗係算啦~

珍珠宮

原帖由 paklok 於 09-9-5 10:59 發表
唔係想危言聳聽,
但我信有呢回事,
因為我爸有糖尿病,
係好嚴重果隻,
佢就經同事介紹返珠海換腎,
因為香港等同等死無分別,
好好彩等到仲好急咁換埋,
因為話d腎一定要新鮮同夾血,
到依家仲健在, 我地都覺得呢幾年係賺 ...

根本就係有.....(不過樓主提供的故事我就唔信, 幾年前o既版本係來自外國)
曾從一個人權組織睇過o既,
大陸死囚施刑時會好小心, 因為驚子彈會傷到內臟(ps, 家屬係要俾子彈費架.....)。

大宅

太恐怖啦, 所以我绝少绝少番大陸,

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大6咩事都會發生,一D都唔出奇

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

公爵府

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我朋友o係香港做腎科護士, 佢話, 上去換腎又平又easy, 幾萬蚊攪掂(d腎點黎就心照啦), 佢有d病人, 等唔到香港換腎, 就上大陸, 但唔多, 因為真係搵條命黎搏, 好彩咪唔死lor, 好多就咁就玩完架喇
至於商場殺人..........我又唔多信了

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

好媽媽勳章

我信真係有呢d事咖,我朋友既一個朋友16year女仔,就係甘樣,走左.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我對大6冇好感,聽得太多太6D衰野

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至