自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

伯爵府

畀面勳章

原帖由 1985.com 於 09-9-5 01:31 PM 發表
我信真係有呢d事咖,我朋友既一個朋友16year女仔,就係甘樣,走左.

我有好多FD都鐘意返大陸買野,又係大幾廿歲.聽完我都有D擔心...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

寧可信其有 , 不可信其無

返大陸都係小心 d 好

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 09-9-5 12:31 發表
我朋友o係香港做腎科護士, 佢話, 上去換腎又平又easy, 幾萬蚊攪掂(d腎點黎就心照啦), 佢有d病人, 等唔到香港換腎, 就上大陸, 但唔多, 因為真係搵條命黎搏, 好彩咪唔死lor, 好多就咁就玩完架喇
至於商場殺人......... ...

nooooooooooooo la!!
如果係幾萬就好啦,
我爸果陣申請左廣洲同珠海分別兩間醫院,
一間係總數2x萬, 一間係18萬,
如果唔係嚴重到過條馬路都暈真係唔想博,
但無法, 所以我地一直都話呢幾年係賺番黎架~

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 Pulmma 於 09-9-5 09:59 發表
唔係講笑!!!!!

真有e 類事~~~~~

我有個親戚, 好親, 大陸人, 20年移民咗落來香港, 佢地個囡(我表姐) 申請落來之後唔慣香港生活, 返番大陸讀大學, 做咗十多年護士, 我好奇問下佢係大陸做nurse 的事, 問佢做咩科, 佢 ...

大宅

原帖由 moniqueee 於 09-9-5 00:36 發表
http://www.youtube.com/watch?v=Z0cBTMNjMDk

你地聽下。。好恐怖!唔係鬼故,係講d人比人拎左內臓~

其實呢段錄音已經係幾年前既事, 有聽眾打電話去恐佈熱線比潘兆聰, 我都聽過!!

男爵府

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

9唔9都聽到呢d野

男爵府

大前題係民生搞唔好, 類似既事情係唔會停既, 為左錢, 有咩做唔出呢......其實呢種事情好待已經有所聽聞, 世界咁大, 有好多地方比中國貧窮, 不過唔流行去殺人取器官, 係因為信仰原因......中國要達到西方國家既文明水平, 真係有一條好長既路...........

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

大宅

Agree.

原帖由 洛婷 於 09-9-5 15:48 發表
寧可信其有 , 不可信其無

返大陸都係小心 d 好

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

又係朋友既一個朋友

o甘個女仔的家人冇返hk報警?

由得個女死得不明不白?

你係個女仔父母會唔出聲嗎?

報警拉唔到人都會出頭條新聞,
一週東週都會出啦!!
點可能屋企人當冇事

原帖由 1985.com 於 09-9-5 13:31 發表
我信真係有呢d事咖,我朋友既一個朋友16year女仔,就係甘樣,走左.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

大6殺人取器官唔奇,
但有冇hk人行行吓街都遇害呢?

我一定唔信除非有新聞報導

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Pulmma 於 09-9-5 10:15 發表
我講e d 係好少野, 唔敢講, 驚係咩top secret 野, web 上講都要負責任啊!!

香港, 好多名人都係用e d 死犯器官的!!

除咗香港之外, 東南亞都唔少人會到上面求腎~~ ...

用e d 死犯器官一定有,
但濫生劏個HK人就難以致信!

男爵府

我同學既亞爸係深圳比人綁架, 係一個香港朋友叫佢亞爸上去大陸話有一單裝修工程做, 最後去到見到有人打牌, 叫佢亞爸打, 同學亞爸想走唔傾, 點知有人同佢講左兩句野, 佢就mud唔知, 到最後佢個亞爸既香港朋友, 打電話去同學屋企, 說大件事, 亞爸係深圳打牌, 輸了十萬, 要同學上去比"熟"金, 我同學佢亞爸不識打牌, 不可能.

甘係我同學屋企人第1時間去報香港 "驚方" , 香港" 驚方" 說件事發生係大陸, 返大6 報 大6公安, hk只能備案. 同學說 香港 "驚方", 係完全無野幫到佢.

所以這單case 香港 "驚方" 點理, 連條屍都無, 又唔係 係hk 發生. 這個case係我同學既亞爸, 講唔講得呀!

我同學報了大6公安, 比了10萬, 但返來香港無搵東周.

原帖由 vet 於 09-9-5 19:04 發表
又係朋友既一個朋友

由得個女死得不明不白?

一週東週都會出啦!!
點可能屋企人當冇事 :igiveu ...

公爵府

原帖由 vet 於 09-9-5 19:04 發表
又係朋友既一個朋友

由得個女死得不明不白?

一週東週都會出啦!!
點可能屋企人當冇事 :igiveu ...

嘩, 真人真事, 好像太陽同東方都有報導.........

蘋果日報
9月3日

貴州流浪漢被生劏盜走器官案,內地《財經》指案件曝光後引發當地乞兒恐慌大逃亡。涉案的廣州中山醫科大學三附院(簡稱中山三院),肝移植手術已經叫停一個多月,現正等待調查結果。

內地禁媒體跟進報道
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20090903&sec_id=15335&art_id=13168085

伯爵府

畀面勳章

終於有証據,好喇好喇~

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

好耐之前已經聽過喇!

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至