跳至

首頁

尾頁

別墅

慈云山中學

各位慈云山區的媽咪, 想請問各位對這區或附近地區的中學有沒有意見呢? 例如: 協和書院, 何蔭棠中學, 或者遠少少的聖文德書院, 斧山道的培敦和孔仙洲中學因為我的囝囝明年升中一, 就要開始選校了(煩), 但我對這區的中學又沒有認識, 如果各位媽咪對這些學校有任何意見可否告知我呢? 因weekday我要返工,而weekend 學校又放假, 所以我都無法可以遇到學生們上下課的行為, 所以希望各位媽咪能夠幫忙, 或者你們可能平時都會見到的, 如果各位有任何意見請告知, (盡頭痛就係因為囝囝是band 1尾, 所以都唔知用band 1還是band 2嚟選) 謝謝!!!!

複式洋房

Re: 慈云山中學

最好當然係保良一中啦! 因我同我老公都係在這中學畢業的。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

培敦中學應該係band 3.

複式洋房

我是新入會的 , 請多多指教 ! 我住慈雲山的 , 回應妳的問題 , 其實協和校風唔錯

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

我老公讀保一, 我就讀德愛.
*********************************************************************************************************************************************

首頁

尾頁

跳至