意見反饋
義工

心聲留言 今日: 11|主題: 15926

真係好嬲

洋房

國民生產總值:77

真係好嬲

我阿B而家一歲一個月識自己行路,咁但係就算佢識行都要睇住佢嫁,我奶奶因老公個阿姨成日唔睇住佢由得佢白己通屋走搞到阿B成日撞親個頭,個ユ人都好D起碼都會睇住佢好似前幾日我喺房裹面突然聽到BB喊到好勁我出到去奶奶就話佢自己行得唔穩個頭撞咗去個櫃到,我好肯定佢哋又由得佢周圍走無睇住佢,重有太多事講到天光都講唔完,我對住佢哋好辛若好唔開心呀!

珍珠宮

國民生產總值:34734

Re: 真係好嬲

babykel,
咁佢地唔睇住...咁你咪自己睇下law!
冇計ga lar!~
老人家成日話"唔跌點得大"~
你同佢地嘈只會覺得你冇理取鬧咋~
不如自已做多d,求人不如求自己la!

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

bb係你架嘛...如果無人睇住既...咁咪自己睇多d...睇實d囉...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

國民生產總值:4610

別墅

國民生產總值:747

我好彩不嬲都係自己湊番, 因信唔過我老公個邊d人.
因為佢地成日此住湊左好多年既經驗, 又話你d樣唔o岩個樣唔o岩. 我唔想成日嗌交, 所以都唔係成日見佢地.
你都嘗試下自己湊番丫, 自己起碼安心d嘛.

用戶要求終止服務

國民生產總值:10695

浩天靚媽 寫道:
如果可以的話,自己湊返會好d,我之前都係比我奶奶湊,諗住係自己人會好d,但都係會好多問題,卒之因為佢差d唔見左我個仔,跟住又哽魚骨,所以我「的」起心肝,辭左份工自己湊返囉。

agree with you, 真係求人不如求己,我阿媽成日話唔同我湊bb黎威脅我,自己湊起碼唔使受氣先,最多有咩唔識慢慢學,起碼自己睇住會安心好多,我相信個個人唔係一生出黎就識做人阿媽既

男爵府

國民生產總值:7137

我奶奶而家都想幫我揍,叫我搵野做
未睇呢個topic前我都想想地既
睇左都係咪搞喇,原來咁麻煩
雖然我奶奶唔算好麻煩,但幾唔麻煩既奶奶仲有得說話聽
冇必要要受氣丫
唔夠駛寧願做下part-time仔算喇
:-|

侯爵府

國民生產總值:22720

babykel,
你同你99一齊住架? 老人家嘅嘢就係咁架啦, 佢哋會成日始住自己"都湊到你老公咁大啦"嘅心態去湊bb, 但佢哋唔會明以前佢湊細路果個年代同而家點同吖, 以前有無咁多所謂"家居陷阱"吖...都係唯有自己跟多眼, 為求安心架咋...

大宅

國民生產總值:2723

算啦,有時小朋友睇都睇唔住架,你諗吓,佢跌嗰迅間,都唔一家趕得切扶住架嘛,可況佢哋係老人家,反應更加冇咁快啦.小朋友跌倒,我諗佢哋都唔想嘅.唔好咁嬲喇.下次自己睇緊啲囉 :-P

王國長老

國民生產總值:52311

好媽媽勳章 王國長老

BB初學行係跌跌撞撞架喇,跟本開始時會係咁,要練習多D便行得穩了。如果大人唔放手,一直”磅”住佢,BB反而變得無信心呢!
以前工人揍亞仔,有跌親我都唔會鬧工人的,因為試過換轉我在亞仔左近,但跌得快我都捉佢唔切。但我要工人一定要話我知,等我可同個仔擦下野,如果唔係佢唔講仲死。

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.