跳至
[2004年或之前] 慧兒美食閣

首頁
34567...44

尾頁

子爵府

Re: 慧兒美食閣

咁要蒸幾耐呀??[quote]
mycathy 寫道:
Poohpooh,
我剩係去百佳買餸咋(無得簡), 南瓜好襟擺, 可以放一兩星期, 可以切幾塊蒸熟先溝落粥度, 又可以切粒放入粥度煮。百佳有半個賣, 長型平d, 扁d果隻貴d。

大宅

Cathy, dd104

今日係元宵佳節,我都會帶Jasmine睇花燈(三人行).
我都祝大家中國情人節快樂!

我想問下妳爛飯仔用咁器皿來煲呀? 每一餐用幾多米呀?>>>我用原始既燉盅隔水燉,燉30分鐘同兩湯匙米.
My name is Jasmine, born in 2 Dec (3.3kg) 我的中文名叫曉琳, 貌似爸爸60%and媽媽40%

別墅

Elaine, Cathy & poohpooh1668,
Thank you for you advices! I will try and let Justin to have more eating options.

今日係元宵佳節?! Just remember! But my hubby needs to meet clients tonight and got to be very late. So...... home alone!

Wishing you all have a romatic 中國情人節!

大宅

係啦, 依家我地D BB應該食幾多餐呢? 我個份量係咪應該加多d呢?

NOEL 依家每日 3-4餐奶 (約 4-5oz /次), 2 餐粥. 仲有生果同一d bread咁....

好想noel 食多d tim...

子爵府

poohpooh,
切薄薄地既話, 蒸10分鐘已冧。

pizza,
noel食既同紫鈺差唔多呀! 無問題呀!

Elaine,
唔該晒!

紫鈺昨晚食 蓮子百合南瓜瘦肉粥
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

Pizza

Jasmine's daily menu

8:00am - milk 8oz
10:30am - some fruit and bread
12:00pm- rice (half bowl rice, 1/3 bowl fish, 2 spoons meat and 1/3 bowl vetegtable)
3:00pm - high tea time (fruit or sweet potato or beans or bread or biscuits...........)
6:30pm - rice (half bowl rice, 1/3 bowl fish, 2 spoons meat and 1/3 bowl vetegtable)
10:00pm -milk 8ozs

妳想noel 食多d 就要比多d心機同唔好咁懶惰la.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
My name is Jasmine, born in 2 Dec (3.3kg) 我的中文名叫曉琳, 貌似爸爸60%and媽媽40%

大宅

Jasmine's today menu

Lunch : 白飯魚蒸蛋+豆腐+莧菜
Dinner : 紅衫魚+蕃茄+豆腐
淮山茨實蓮子百合無花果川貝瘦肉湯

大宅

又有問題想問呀....
1. abc粉可以放咩落去著呀???
2. 熹熹近日時時用手拿口中的食物出來看看,有時會再食,有時掉開....唔知係咪代表佢唔鐘意食??

唔該..... ?-( ?-(

大宅

Ziggy

1. 如果我煮abc粉我諗我會落碎豬肉or雞肉, 菜(any kind) and ham. yummy

2. Jasmine 就好少用手拿口中的食物出來看看, 佢會睇下個碗裏面係唔係佢鍾意食既野, 如果鍾意食就會捉住我隻手唔放, 唔鍾意食既野就會比我食or推開我. 熹熹會唔會係揀佢鍾意食既野呢or試下食之前話佢知今餐食咩餸.

子爵府

Elaine,
Jasmine食既份量真係好足喎, 唔怪得紫鈺唔長肉啦, 可能我俾既份量唔夠, 不過唔知佢食唔食到就真。
我會跟妳個方法試下蒸私家餸俾佢食, 希望佢肯食多d啦, 我諗我擺既心機唔夠。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

子爵府

ziggy,
2.紫鈺一俾唔鐘意既食物佢佢就bu返出來, 再俾既時候佢就會望下, 見到又係果d就合埋個口, 好識簡野食。仲意食既筆慢d, 佢會不停媽媽, 媽媽。

子爵府

aaaaaa,食兩餐奶就夠喇,俊俊餐單如下:
8:00 - 8oz 奶
9:30 - 一個豬仔包/方包
12:00 - 1/1.5碗粥
3:00 - 8ox 奶
其間食生果
6:30 - 1/1.5碗粥
9:30 - 8oz 奶

大宅

紫鈺講

別墅

如果Justin鐘意食而我比得慢D, he will move his body forwards and backwards (non-stop! ) and give me an annoying sound.

大宅

coconut 寫道:
he will move his body forwards and backwards (non-stop! ) and give me an annoying sound.

Christine

I want to see ar........he must be very cute and I can magic his mouth always heeeee.....

Cathy

午餐同晚餐我會比較嚴格一d, 等佢有充足既營養. 雖然囡囡已經好夠份量 :mrgreen: 星期日賓賓休息我都會一早準備佢既午餐, 有時晚餐就會偷下懶只係食奶同bread.

大宅

poohpooh1668

jasmine只係食兩餐奶咋因為佢d"大大"好硬ar唔敢食太多. 所以午餐同晚餐份量多d.

別墅

Zoe每日餐單 :

9:00-10:00a.m. : 4oz milk+一份麵飽
1:00-2:00p.m. : 一碗飯 (肉/魚+菜)(lunch)
tea time : 芝士 or 乳酪 + 餅or麵飽/麥皮
6:30-7:00 : 一碗飯 (肉/魚+菜)(dinner)
10:30 : 8oz milk (睡覺)

(另外每天吃DHA魚油丸+牛初乳片各一粒)
Zoe Tse MaMa Zoe係2003年12月12日出世的 Zoe靚靚相簿 . . . 擺番個靚pose先 . . . . . . . . . 玩單槓. . . . . . .

子爵府

coconut,
真係好想睇下justin既為食樣呀!一定好cutie。

ziggy,
追返個女, 妳都可以有人溫柔地叫妳媽媽

大宅

mycathy
如果唔係女咪閉.....

mycathy 寫道:
coconut,
真係好想睇下justin既為食樣呀!一定好cutie。

ziggy,
追返個女, 妳都可以有人溫柔地叫妳媽媽

洋房

Dear All mamas

好耐冇見,個個b的大頭相都大個仔大個囡左好多,等我得簡d就幫瑩瑩換翻張先.

Share with u 瑩瑩都糸吾太鍾意食野,仲含住响口吾吞,但我發覺佢咁會好d....... 當佢食粥時我會帶佢落餐廳,仲要撘枱,瑩瑩通常因為有陌生人望住佢食,咁會食得好d同乖d.另一方面,佢見到我地同佢一齊食所以又會好d.
我叫瑩瑩,1月6日出世啦!!! Jan 6 (2.52kg) Feb 6 (4.2kg) Mar 10 (5.32kg) Apr 14 (6.26kg) Body length 59cm May 14 (6.74kg) Length 62cm Jun 4 (6.94kg) Length 68cm Jul 7 (7.05kg) Sept 20 (7.85kg) Length 69cm Jan 7 (8.6kg) May 15 (10kg)[font] :-D :-) Ying Ying Photo [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD1/33439/birthday.gif[/img]

首頁
34567...44

尾頁

跳至