意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 105|主題: 123150

[好文] 標題: 大家小心呢個網站呀.唔好再?lt;br> 鯓\呃呀(sms.ac)

伯爵府

國民生產總值:19450

BK Milk勳章

標題: 大家小心呢個網站呀.唔好再?lt;br> 鯓\呃呀(sms.ac)

http://www.sms.ac/login.asp?Referer=smsrewards
我因為收到個朋友既email, 叫我去呢個website register, 咁我不虞有詐,咪照
register囉.一路填既時候,我已經覺得奇,點解要我email a/c既password呢. 個刻都仲未知發生咩事, 但係我未完成已經cancel喇. 點知過幾日, 我有個朋友打比我, 佢話佢收到我呢個message, invite佢去register, 問我呢個sms係咪真係好用. 我就話,唔知喎. 我未register完就stop左喇. (咁即係話呢間野羅左我既password之後, 就用我a/c send晒比我contact list入面既人)
過左一排, 我就發覺我mobile成日收到d垃圾messages, 成日話幫我bid野, 我都唔知咩事, 每次睇完就delete. 尋日問番個朋友, 我問佢之前send呢個website比我有咩用, 佢話佢冇send 過. 咁我先知衰左. 佢仲話呢間野每send一個message就收HK$3.
我即刻打電話去one2free check,我上個月已經比左HK$21呢間公司我問one2free點解張bill會冇出呢項既收費,佢地既答覆係”係呀,呢d收費唔會show出黎架”.佢話可以比呢間公司email我,叫我send去問一問喎.問乜鬼呀.錢就比左,亞茅覆我咩.所以希望大家可以傳開去.唔好再比呢d公司呃錢.仲有,如果mobile既bill係要比多左錢,記得打番上台check.唔好似我咁傻下傻下呀.
仲有, 我打過去電訊管理局問過,佢地話因為呢間公司唔係HK註冊,唔係佢地既管轄範圍.所以我都知我做唔到d咩架喇.呢次d錢唯有照比佢地扣.我唯一可以做就係希望多d人知,唔好再有人比佢地呃.所以希望你地幫下手forward出去.等多d人知.

I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it.

大宅

國民生產總值:3367

醒目開學勳章

Re: 標題: 大家小心呢個網站呀.唔好再?lt;br> 鯓\呃呀(sms.ac)

thx

侯爵府

國民生產總值:24911

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 標題: 大家小心呢個網站呀.唔好再?lt;br> 鯓\呃呀(sms.ac)

thx~

複式洋房

國民生產總值:332

我都係呢個綱站註冊咗, 無咁既情況喎. 同埋佢講到明, 每個 login a/c 每日(24小時計算)有三個免費短訊, 超過咗就要俾$3一個. ?-(

雅典娜 寫道:

http://www.sms.ac/login.asp?Referer=smsrewards
我因為收到個朋友既email, 叫我去呢個website register, 咁我不虞有詐,咪照
register囉.一路填既時候,我已經覺得奇,點解要我email a/c既password呢. 個刻都仲未知發生咩事, 但係我未完成已經cancel喇. 點知過幾日, 我有個朋友打比我, 佢話佢收到我呢個message, invite佢去register, 問我呢個sms係咪真係好用. 我就話,唔知喎. 我未register完就stop左喇. (咁即係話呢間野羅左我既password之後, 就用我a/c send晒比我contact list入面既人)
過左一排, 我就發覺我mobile成日收到d垃圾messages, 成日話幫我bid野, 我都唔知咩事, 每次睇完就delete. 尋日問番個朋友, 我問佢之前send呢個website比我有咩用, 佢話佢冇send 過. 咁我先知衰左. 佢仲話呢間野每send一個message就收HK$3.
我即刻打電話去one2free check,我上個月已經比左HK$21呢間公司我問one2free點解張bill會冇出呢項既收費,佢地既答覆係”係呀,呢d收費唔會show出黎架”.佢話可以比呢間公司email我,叫我send去問一問喎.問乜鬼呀.錢就比左,亞茅覆我咩.所以希望大家可以傳開去.唔好再比呢d公司呃錢.仲有,如果mobile既bill係要比多左錢,記得打番上台check.唔好似我咁傻下傻下呀.
仲有, 我打過去電訊管理局問過,佢地話因為呢間公司唔係HK註冊,唔係佢地既管轄範圍.所以我都知我做唔到d咩架喇.呢次d錢唯有照比佢地扣.我唯一可以做就係希望多d人知,唔好再有人比佢地呃.所以希望你地幫下手forward出去.等多d人知.

複式洋房

國民生產總值:477

我都有register, 好驚呀!

大宅

國民生產總值:3114

我都有 login, 但無收到垃圾 email 同今期 bill 無 charge 多錢 wor ?-(
我要學習做會笑的媽媽

男爵府

國民生產總值:6880

Thanks

男爵府

國民生產總值:6259

thanks

洋房

國民生產總值:127

Thx~~

洋房

國民生產總值:123

thx

大宅

國民生產總值:1331

YES! That's true! Because I'm the victim too :cry:

After I registered, they keep sending me stupid sms (6 sms per day!)and charge me $18 each! When I realised that I already lost few hundreds dollar la~~~

Everybody, please delete yr account if u've registered! And please let your friends know about that.

That's no free lunch in the world, beware~ :-(

珍珠宮

國民生產總值:34193

thx

男爵府

國民生產總值:6296

啱睇完呢個topic我就收到咁既e_mail.

複式洋房

國民生產總值:421

我都註冊左,不過我就冇收過任何sms喎.
但我兩個fd都註冊左,而且係用onetwofree,
佢地就俾人charge左百幾蚊...
唔知係唔係用onetwofree先出事呢?

子爵府

國民生產總值:14614

2019勳章

任何情況下, 都不應給自己的password 其他人.

安全起見, 你應該立刻轉過Password. 否則有排煩.

雅典娜 寫道:

洋房

國民生產總值:178

我自己都有登記呢個網,亦無被多收費用,我相信被多收費用的朋友,註冊時應該係無睇清楚全部內文了,因為註冊到尾,佢地話每次登入或者用佢地send短訊都會有積分可以用來bid野,同埋佢會問你join唔join佢地個club,如果有join,佢地會定期send短訊,話你知個club有乜優惠或者消息,而如果你有積分,你可以選擇自動bid定係自己bid,如果你選擇自動bid,佢每次會自動扣起d分,而bid好似係要當多send短訊而扣錢,如果你選擇左呢d功能,就好容易被佢多收費用!其實當時註冊有咁鬼多頁,真係睇到頭暈,同埋原來佢唔支援中文短訊,所以我都無再用,至於要輸入密碼,我入完都覺得唔妥,所以我即刻去我個e-mail度改左個密碼,反而大家要小心呢樣,點解咁古怪要輸入我地e-mail密碼呢??如果入左,大家都係改左個密碼好d!講到尾....結論都係唔好貪小便宜lu~~~~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.