意見反饋
義工

產前產後 今日: 28|主題: 240873

我會唔會產前抑鬱呀

大宅

國民生產總值:1758

BK Milk勳章

我會唔會產前抑鬱呀

我而家只係得9週,但唔知係唔係因為上次小產左,所以今次有左,除左老公外,我無話過比人知,我成日驚陀陀下個bb會無左,剛剛看完醫生,照完超聲波,見到個bb有心跳,但我個心仍然不安,成日想,今日有心跳,會唔會明天就忽然無左,搞到我行唔安,坐唔樂,訓唔著,食唔落…
我到而家個心都重係好驚、 好擔心,我覺得好似透唔到氣咁,我可以點呀

:-( :-(
[img][/img]

大宅

國民生產總值:3131

Re: 我會唔會產前抑鬱呀

你放鬆d啦,緊張對自己同bb都唔好o家.
其實你可以話比自己屋企人聽你有bb,等佢地同你傾下,個人自然會放鬆d啦.
*********************************************************************************************************************************************

男爵府

國民生產總值:8810

大N,
你唔好咁担心啦, 你咁担心你會影响個BB架
你放鬆D啦,得閒上黎同我地班朋友仔傾計,個人會好D架
你而要休息多D,事事小心,BB會好健康咁發展架啦

複式洋房

國民生產總值:452

diana,
你有擔心同唔想話比其他人知係正常

大宅

國民生產總值:1964

Hi Diana,
我都有小產經歷,今次好不容易才懷孕,最初我都好擔心,但後來想通了,一於當自己無懷孕,照番平時的心情去生活,什麼都不想,不想bb的事,之後好快就輕輕鬆鬆的渡過頭果3個月,好順利.我當時只是想:我老公最緊張的始終是我,生仔的事,順其自然,攪到自己緊張,心情唔好,老公仲擔心,唔值得呀,所以一於當阿B無到,只是bed rest多d, 一食完飲就'I'係sofa到睇電視,幾舒服呀. 時間好快過ga,仲有幾week你就到3個月啦,不用擔心.

別墅

國民生產總值:632

我都係有8、9週,雖然我無小產過,但係你做人工先有bb,開頭幾個星期又流啡,所以今次有左,唔咁特別高興。

我有講比一d好朋友聽,同事都知 (因為無返工)。 不過唔想話比d老人家聽住。新年都唔打算講。我成日驚陀陀下個bb會無左,成日想照超聲波,見到個bb有冇心跳,但又怕照到冇心跳,所以都係依時去照下咁。太概一,兩星期一次咁。

大肚衫、褲、內褲、肥仔相都無買。

大宅

國民生產總值:1964

Diana,
你覺得透唔倒氣因為你太緊張,呼吸太急或太多深呼吸(吸入太多氧氣),就會令你覺得透唔倒氣或頭暈,你可以試下坐下來,飲少少熱水及用紙袋蓋住個口同鼻後呼吸一陣,吸入一些二氧化碳後便不會覺得透唔倒氣了. (呢個方法係我讀U時的學校醫生教的,好有效ga) :mrgreen:

大宅

國民生產總值:1758

BK Milk勳章

多謝你地安慰呀,之前第一次太順利,小產後先知,原來生bb唔係必然,醫生都覺得我心情低落,寫左幾日假紙比我休息
[img][/img]

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.