婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人食緊避孕藥冇來經3個月但不是懷孕?

有冇人食緊避孕藥冇來經3個月但不是懷孕?我冇月經來已3個月,前日驗過又唔係懷孕。有冇人食左避孕藥而影響到冇來經?是否藥物影響?OR荷爾蒙失調?打通經針有效嗎?需否轉药?

大宅

Re: 有冇人食緊避孕藥冇來經3個月但不是懷孕?

redblueapply,

冇理由架, 我以前都有食避孕藥, 食完一排就四日後黎M, 食左年半醫暗瘡, 你可以睇醫生問下下

大宅

[size=small]健康院姑娘千叮萬囑如果遲左黎1兩日好即刻返去搵佢, 好大機會中招, 但如果你又驗左唔係懷孕真係要快d睇醫生喇, 女人野好麻煩架唔好拖

別墅

我都試過打避孕針, 唔打之後就試過2個幾月(好似都有3個月)唔黎, 好彩我有睇開個中醫, 佢話食同打既避孕藥都會影響身體內既荷爾蒙, 後尾佢開d中藥我食調理返, 跟住就冇事lu, 而家一定唔會再用針藥黎避孕, 費事影響身體.

男爵府

我有個朋友又好似你咁不過佢就係打針唔係食藥,佢又係冇黎到於是佢就驗過孕,又唔係懷孕,於佢就打支通經針,又流咗兩日經,不過就係好小好小,之後又唔再有血,佢又走去再驗過,結過都係一樣,如是這過咗四個月佢不停咁驗孕,都係冇,但佢就覺得個肚一日實過一日,(但佢一路都冇嘔)有一日佢覺得個肚有d痛,於佢去睇急症,醫院同佢再驗孕都係冇bb,但醫生覺得有d唔妥,就既刻同佢照超聲波,點知醫生話佢有咗bb,個bb差唔多成五個月大,佢比醫生鬧到佢死,話佢點解有咗bb都唔知,但因為佢之前又打通經針,又避孕針,攪到個bb有d唔正常(醫生照到個bb個頭有兩個瘤好似隻角咁,於是生既安排佢入院做人工流產,個bb咁就冇咗la,所以我唸你都係長細d檢查清楚好d唔係到時就手尾長!

首頁

尾頁

跳至