夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同老公冷戰左好多日, 尋晚終於寫左封信比佢...

我將由馱bb開始到而家bb六個月大對佢

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 同老公冷戰左好多日, 尋晚終於寫左封信比佢...

恭喜你.

伯爵府

好媽媽勳章

瑪花,

哈哈! 上次我不滿我老公都係用依招, 我覺得起碼心中的屈結可以釋放出o黎, but 我老公睇咗後, 好嬲好嬲, 過一日再同我"傾計", 大家商量商量, 咁事情解決咗囉!

唸番起有時都唔知嬲o麥, 不過女人緊係想人"tum"吓, 希望唔使再用依招啦!

妳就好啦! 妳老公同妳講咁多次 sorry! 真羡慕...

大宅

幾時都話!生咗bb嘅媽媽係聰明啲嘅,恭喜.

大宅

瑪花:我都係同你一樣呀,
有咩唔鐘意就寫信比老公呀,
一來唔會面對面,無左語氣上既衝突先喇
二來有咩唔鐘意都可以寫晒出黎呀,有時想講既時候,又未必講到出口呀!!
我寫親信比老公,佢睇完都會同我傾番,有咩唔岩呀

子爵府

係呀,有時寫信比面對面講出口較好。
[size=small]My little baby Vivian !

伯爵府

我而家一同老公嗌交, 或者有d野唔妥佢, 就會send e-mail比佢, 呢個辦法好work架, 因為以前我地再去討論件事永遠都只會繼續拗落去, 又或者我越講發既脾氣越大, 佢又唔會覺得自己有錯, 反而而家佢或我會去承認某d事做得唔好, 大家會去遷就大家, 感情比以前好好多!!!

公爵府

你老公衰咩呀???

複式洋房

我本應都諗住send email 比佢, 但我要比佢知道個嚴重性, 所以我親筆寫比佢, 等佢知道我有幾認真. :-x

無事之後, 我重叫佢keep住封信, 我話萬一我又有咩黑面就

複式洋房

easonkinki 寫道:
你老公衰咩呀???

我好多野忍得都會忍左佢, 但最嬲就係佢唔理個仔, 個仔成6個月大, 佢抱過個仔都無十個鐘. 放公返黎就"lay"埋o係書房度玩電腦, 一玩就玩到食飯, 食完又再入去, 到沖涼, 再玩then訓覺. 我連想同佢傾下計o既機會都無.

我老公又係好臭皮氣d人, 佢試過o係我亞媽老豆面前鬧我遲到, 我當時好尷尬, 因我老豆要坐輪椅, 我parents黎我屋企探我同bb, 然後等埋佢放工食飯, 就係因為推輪椅要搭lift, 要兜遠路, 所以遲左要佢等我地. 我嬲佢o既唔比面, 我亦唔想父母憂心我, 怕我會比人蝦, 因我父母好痛錫我.

導火線係岩岩個星期日, 我地成家出街shopping, 去到一間舖頭, 個saleslady幫我

民房

聰明,無聲勝有聲!

首頁

尾頁

跳至