想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

每月週期中間有3-4日透明分秘明顯濕,是否唔一定有排卵嗎?(因我造仔失敗左三次啦)

每月週期中間有3-4日透明分秘明顯濕,是否唔一定有排卵嗎?(因我造仔失敗左三次啦)

伯爵府

Re: 每月週期中間有3-4日透明分秘明顯濕,是否唔一定有排卵嗎?(因我造仔失敗左三次啦)

kitty1,

你可以用量體溫方法知道有否排卵.

但係你都只係嘗試左三次.都唔係有問題.因為,我係書中得知,女性係1個月就成功只有25%.6個月都只有60%.1年都只係 70% jar. 所以,你唔需要太擔心.

別墅

Re: 每月週期中間有3-4日透明分秘明顯濕,是否唔一定有排卵嗎?(因我造仔失敗左三次啦)

ew911:
多謝妳反說話,thank you!:-P

民房

我想請問我本身是冇mud 分秘, 咁會唔會代表我身不好, 很難有bb!!

子爵府

吚!真係唔知喎,希望有人可以解答到,因我都想知
]

民房

我剛才睇另一topic時好似講到, 如果很少分秘物,便很難有bb. (可能我意會錯) 希望有姊妹可解答我的問題!!

複式洋房

其實分泌是幫助受孕,分泌少並不代表不能受孕.不用太擔心!

民房

Thanks for your information!! :-P

大宅

今日看到本書說女性陰道是酸性的,精子遇到酸性會容易死亡,而女性的分秘則帶有點鹼性,方便精子游上去,所以排卵時期多分泌的確是有幫助。但分泌小也不用擔心呀,有些精子是很有力的。

大家不要用潤滑劑呀,精子很難先可以游到上去。

首頁

尾頁

跳至