意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 15|主題: 126874

你地同bb外出, 工人會吾會等你地門, 定係自已走去訓先???

別墅

國民生產總值:514

你地同bb外出, 工人會吾會等你地門, 定係自已走去訓先???

如題.....

咁你地不在家吃飯時, 工人吃什麼呢??會否買定飯盒她, 定係叫她著面食呢........

複式洋房

國民生產總值:332

Re: 你地同bb外出, 工人會吾會等你地門, 定係自已走去訓先???

佢會等埋我地返來先瞓覺. 不過我地好少去得好夜.
我地會買定啲即食通粉或公仔面俾佢當我地唔係屋企食飯時佢自己整來食.

子爵府

國民生產總值:13635

Re: 你地同bb外出, 工人會吾會等你地門, 定係自已走去訓先???

佢自動會等因個仔同佢訓,咁佢多數食公仔麵.

複式洋房

國民生產總值:260

通常我地有前一晚既"送"比佢ding返黎食, 如果無飯菜佢會食面. 佢會自己訓先, 但係我地一返到屋企佢會起身湊阿b.

我個宏宏豬出生於2004年

別墅

國民生產總值:894

個女唔使佢揍, 所以佢唔會等我地, 我都唔知佢食咩, 總之佢自己攪掂, 我無咩管佢, 但係都唔係太關心佢.

男爵府

國民生產總值:6544

叫佢自己煮面食.

如果有計劃去得晚, 一早通知佢訓先.
通常 10:30 佢都唔訓

象牙宮

國民生產總值:206064

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

通常10點前返去佢就未瞓, 但過後佢就會瞓o架嘞. 我哋唔喺屋企食時, 佢就會煮即食麵或將昨天o既餸熱番嚟食, 由佢自己鈡意.

男爵府

國民生產總值:9730

2018復活節勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

因個仔同佢訓, 佢會等埋我地返來先瞓覺! 不過我地好少去得好夜! 我都唔知佢食咩, 總之佢自己攪掂!

複式洋房

國民生產總值:219

Normally, we will ask her to lock the door & go to bed first if we will be late back. Otherwise, she will wait.

Re what she eats, I don't know, just take what's in the refrigerator la. But I found she likes instant noodles.

複式洋房

國民生產總值:289

HI

有一天我地全家出街吃飯, 無帶佢去, 我地10:00前回家, 我地兩手拎住好多野, 按了很耐門鐘都無人應開門, 終於要自己攞鎖匙開門, 入屋就見佢已經睡著了, 跟住我地就不停做.
第2朝, 我老公就同佢講, 以後要等我地回來先可以睡, 若太夜我地會通知佢, 所以佢以後都會等我地門, 才睡
:lol:

大宅

國民生產總值:3509

2018勳章

They will not wait for us if it is quite late, but I will wake them up to handle the kids.

I do not know what they eat, but I am sure they are not starved because some food are gone from time to time.

大宅

國民生產總值:2503

she will sleep first, however when we come back, she will wake up to take care my baby. :-P

伯爵府

國民生產總值:15050

same as you.
akycheung 寫道:
she will sleep first, however when we come back, she will wake up to take care my baby. :-P

大宅

國民生產總值:3206

基本上無叫佢等定唔等,但返到屋企時會先按門鐘叫醒佢,有時佢已經

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.