意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 332|主題: 149498

請問大年初一去海洋公園, 會好多人嗎 ?

男爵府

國民生產總值:6530

2018勳章

請問大年初一去海洋公園, 會好多人嗎 ?

有冇人新年去過呀, thank you !

洋房

國民生產總值:212

Re: 請問大年初一去海洋公園, 會好多人嗎 ?

會, 好多大陸人
[size=xx-small]生命點滴匯成流金長河, 握你的手到天荒地老歲月流金, 年華老去, 心中的詩仍是溫柔的你.

大宅

國民生產總值:2434

千祈唔好去呀! 多人到嘔架! 我早幾年的年初一去過之後, 以後都唔取再去海洋公園

男爵府

國民生產總值:6530

2018勳章

Thank you ! 拖住二個小朋友, 真係怕人多多.
Ritalo 寫道:
千祈唔好去呀! 多人到嘔架! 我早幾年的年初一去過之後, 以後都唔取再去海洋公園

別墅

國民生產總值:530

12:00之前吾多人,12pm之後好多大陸團,所以要一早去,1pm就走.....呢個策略用咗好幾年啦!

子爵府

國民生產總值:13990

一定好多人

洋房

國民生產總值:245

Ocean Park is the famous spot for 大陸團. Never go there on 3 黃金週 (五一,十一, 新年).
We went Ocean park last year every month due to gold pass free entrance. In the morning is the best with shorter queue for the game. Saturday is better choice than Sunday with less tourists.

洋房

國民生產總值:70

實勁多

複式洋房

國民生產總值:370

我都唸住年初一去海洋公園架
而家都係唔去有著數喇 :wink:

大宅

國民生產總值:3655

初一至初七都好多人! 反正都多人我建議人初二去, 返程果可以系金鐘海邊睇埋燒火, 好正架! 我們試過2次 :lol:

大宅

國民生產總值:3655

sorry, 打錯字! 是睇埋煙花

別墅

國民生產總值:943

Edithma,

請問睇煙花係金鐘邊處睇呀? 幾早要去霸位呀 ? 我今年都想同囡囡去睇呀 !............唔好意思離左題

Edithma 寫道:
初一至初七都好多人! 反正都多人我建議人初二去, 返程果可以系金鐘海邊睇埋燒火, 好正架! 我們試過2次 :lol:

侯爵府

國民生產總值:23015

我年年都係金鐘潻馬艦睇, 唔多人, 個view 又正, 但上次國慶, 潻馬艦攪左個show, 封左條行人天橋, 行唔到出去, 最後唯有企係馬路邊睇, 一有巴士經過就無哂嘢睇. 如果再有show攪, 我會係前日條天橋過(向灣仔方向行), 即灣仔演藝學院果度.
不過而家填緊海, 睇唔到較低嘅煙花.

[quote]
kikimon 寫道:
Edithma,

請問睇煙花係金鐘邊處睇呀? 幾早要去霸位呀 ? 我今年都想同囡囡去睇呀 !............唔好意思離左題

[quote]

別墅

國民生產總值:943

Superman,

唔該晒你.
甘, 幾早要去霸位呀 ?........係咪好迫架 ?......(我老公最怕人多迫同埋等好耐)

禁止訪問

國民生產總值:1513

男爵府

國民生產總值:7333

今年應該會比往年多人, 因為海洋公園有野攪, 一定吸引好多人同旅行團去囉!!!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.