意見反饋
義工

產前產後 今日: 3|主題: 240966

大家有無流牙血?

別墅

國民生產總值:610

大家有無流牙血?

近日一刷牙就流牙血, 以前睇過d書好似話唔夠鈣, 但係我已經飲多咗奶同食鈣片, 請問各位有何方法可以改善呢個情況?

Thanks!

複式洋房

國民生產總值:144

Re: 大家有無流牙血?

我一日流好幾次tim呀!醫生話你唔夠維他C喎.....
hi,你地好嗎? :-)

洋房

國民生產總值:316

有, 唔係日日有
[img align=left]http://www.josephleung.net/My%20Baby/mth06h.jpg[/img] 皓然相薄

別墅

國民生產總值:610

monmon_bobo 寫道:
我一日流好幾次tim呀!醫生話你唔夠維他C喎.....

唔夠維他C? 我已經一日 1個橙+1 個奇異果. 仲唔夠呀?

禁止訪問

國民生產總值:2585

珍珠宮

國民生產總值:35950

我陀BB 時都係, 話比醫生聽啦! 等佢睇下要唔要開鈣片比你食

公爵府

國民生產總值:25302

2019勳章

我陀住BB至到而家生完成個月都仲係日日流

大宅

國民生產總值:2552

流牙血未必一定係唔夠calcium,有流牙血既媽咪可以去睇牙醫,唔係你個產科醫生。我上星期做牙齒檢查,我都無話自己流牙血,但佢主動提到,話係因牙肉與牙腳中間有污糟野,牙擦又擦唔到,所以發炎,就算好細力擦都會流血,我心諗,又係wor,我當初以為流牙血對孕婦好平常,佢唔講,我都唔知原來我流牙血根本唔關懷孕事。我唔想洗牙,佢仲好言相勸,話你而家好易爛牙架,洗牙同你洗左牙肉與牙腳中間既污糟野,咁d牙肉就唔會keep住發炎,咁就唔會再流牙血架啦。果然如佢所言,洗牙後兩日,大力d擦牙都唔再流牙血啦 :-P

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.