嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

bb6個月要轉奶粉, 唔知轉邊隻好?

禁止訪問

醒目開學勳章

Re: bb6個月要轉奶粉, 唔知轉邊隻好?

複式洋房

bb濕疹要看他對甚麼敏感的, 我個大仔原來對蛋敏感, 故此醫生介紹食美樂寶的Aptamil, 而家細女未知有無濕疹, 但醫生都建議我不要試其他奶粉, 所以細女也是食Aptamil, touchwood so far OK. 你可考慮.
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid132/pc9da7b29ebf71191269531bc3e3d03c4/f79d07a6.jpg[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我囡囡都就黎6個月lu,但我都唔會幫佢轉奶粉住,因為依家o個隻都ok。如果你對孖仔對依家隻奶粉ok o既就建議暫時唔轉住先,咁你可以再o係呢段時間再做多d research,咁咪仲好。

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

bb needs different nutrition in different stages, so in no. 1 milk powder, it has the most nutrition so that bb grows very fast. After 6 months, bb will develop other skills, like brian, so the nutrition in no. 2 is different, like the add more AHA, DHA etc, so it is very important to change to no. 2 milk powder after 6 months.
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.
該用戶已被刪除

別墅

我個兒科醫生建意1号奶粉食到1歲先轉都唔遲,所以我兩B都follow佢嘅意見,so far so good! :lol:

複式洋房

HI Ching Ching730

通常健康院, 會建議BB8 個月才轉2號奶粉, 比較理想, 因為8個腸胃發展比較成熟. :lol:

首頁

尾頁

跳至