論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

每日笑話

個個請工人都o甘多煩惱,不如當作笑話,一笑至之啦!

我講先
有日我收拾冬天衫,發現有好多都著唔落,如是比個工人
太太,我都有好多啊,我唔要啦,
o甘你寄番鄉下啦,你有話鄉下無咩錢,
太太,我鄉下係無冬天,o的厚衫無用嘎。。。
係哦。。。

男爵府

Re: 每日笑話

我個工人姐姐係印印, 係唔食豬肉o既, 我地多數會就佢冇整豬肉, 但如果一整豬肉呢, 我就會同佢講 ...

我 : xx, 妳最鐘意食豬肉架喇. :mrgreen:
佢就會答我 : 係呀, d 豬肉好好味架, 不過今餐冇乜胃口!

:lol: :lol: :lol:

珍珠宮

^^

你地真係好攪笑喎 :mrgreen:

大宅

唔知好笑定好嬲,話說有朝叫工人幫我用(漂白水)洗鞋帶~波鞋ALL STAR牛仔布款。到我回家後工人回報對鞋有些彼染成一撻撻。

我:點解會咁呀!
工人:太太話漂(鞋底)
我:下。。。我話漂(鞋帶)呀!

該用戶已被刪除

男爵府

minmin 寫道:
^^

你地真係好攪笑喎 :mrgreen:

係呀 ! 我個工人姐姐都幾攪笑架, 以前佢都冇咁過癮, 佢越做得耐就越攪笑.

可能因為佢o鍚我個女, 有好多野 (只要唔係犯到我個女) 就算佢做錯咗, 或冇做到, 我都冇鬧佢, 所以佢完全唔驚我, 有時亦都唔係咁聽我指令 (但冇計, 因為佢真係o鍚我個女麻 !), 好多朋友都話我縱壞佢. :-(

趕時間......

有時同工人姐姐帶埋乖女一齊去街街, 當然抱乖女o既重任梗係我負責啦, 而工人姐姐就揹背"狼", 因乖女都唔輕, 所以行得冇咁快, 而工人姐姐永遠都係 "一馬當先"...

我 : 喂 ! 姐姐, 妳約咗人呀 ?
工人姐姐 (望返轉頭) : 唔係呀.
我 : 妳行得咁快o既 ? 好似好趕時間喎 ?
工人姐姐 : 哈哈 ~ 太太妳行得慢麻 !
我 : ............... (係咪激死 ?! )

男爵府

你地真睇得開啦.
咪好囉, 有個開心果响屋企.

我都想對住工人笑 :mrgreen:

大宅

H&A 寫道:
tamannabel:
比我一定係好嬲:evil: :evil: :evil:

佢上報我知咪算law,經一事長一智~以後同佢講完問佢明唔明白,唔明要問呀 .再加上佢係咁講唔好意思,亦穿了年幾,都不知叫佢點倍. 亦見他各方面表現不錯...算是將工補過. :wink: :wink:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有一次個工人洗咗小朋友o既運動鞋, 但天氣潮濕幾日都唔乾, 第二日要着, 問佢有冇計, 佢話:等陣我用"Fun" fun 到天光就得o架嘞! 我答:Really? It's great. But what is "Fun"? 佢話 : "Fun"呀! "Fun"呀!(個樣好奇怪我唔知乜叫"Fun") 於是我叫佢 show me how to "Fun". 入佢房, 原來係風扇"Fan"呀!

別墅

某日,我抱BB,突然我覺得仔仔想大大。
我: XX,BB要大啊,你拿個盤出o黎啊!
印印:太太,我痾緊屎啊!
我: 得啦,唔使話我知你做咩,你快o的啦,
印印:咩話?我聽唔到啊?我痾緊屎啊!!!(聲音大到樓下都聽到)
老公:喂,細聲o的啦,同客講緊電話啊。

出來了,我同工人講:你以後唔使講比人知你痾咩嘎,特別先生響度,女仔人家好醜嘎!

大宅

(一) 有次,我媽咪叫印印去街市買粉絲, 點知粉絲就無買, 番薯就買左幾斤返黎.

(二) 媽咪同印印講將D蒜頭豕碎,洗乾淨豆苗,到食飯時只係見一碟豕碎左豆苗.

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

記得初初工人來到, 我同佢去街市買送, 由佢

別墅

哇,蒸雞好好笑啊!

話說有日我煮o左一大褒咖哩雞,當日仲有客到。我叫個工人用個大o地o既兜裝起,當我o地坐齊食飯時我望到兜咖哩眼都大埋。。。。。佢用o左個洗菜的膠"哩"裝住,我問:點解o甘嘎﹖。。。。太太,呢個兜最大嘎啦!

男爵府

豕碎左豆苗 <~~ 笑c我!! :lol: :lol: :lol:

我仲要發掘下我工人d笑話先~~ :lol:
該用戶已被刪除

男爵府

:-P :-P :-P

複式洋房

我也有一個很好笑的,幸好不是發生在我身上,是我朋友告訴我的.
話說我朋友的印印最初來港時,某日,竟無意中發現印印在清
潔洗手間時,抹洗臉盆及抹馬桶的竟是同一條毛巾,於是就
有以下對話:
朋友(勞氣地):你知唔知你咁樣做法好有問題?
印印不朋所以,低着頭不說話.
朋友(繼續勞氣地):你咁樣好唔合衞生架!你點可以用條毛
巾,抹完馬桶又抹洗臉盆架!
印印(開始明白):啊!唔使驚,我是先抹完洗臉盆之後才抹馬桶
的.
朋友(簡直想死):咁!第二日呢?
印印(自作聰明):啊!我每天我都是先抹乾淨洗臉盆,然後才抹
馬桶的,日日如是,從未試過兜亂過,你大可
以放心!
朋友: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
[img align=right]http://www.uploadimages.net/[/img]

子爵府

醒目開學勳章

洋房

小米雪>> 您朋友個印印都係將抹洗臉盆及抹馬桶毛巾共用.

我個印印用抹爐灶及洗碗碟ga手套來洗bb奶瓶及洗米及菜比我地全家食. 用抹野(有消毒藥水)手套來洗bb d 衣服, 唔怪得bb個身生紅點, 所以發現, 各位媽咪要留意 !!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小米雪 寫道:
我也有一個很好笑的,幸好不是發生在我身上,是我朋友告訴我的.
話說我朋友的印印最初來港時,某日,竟無意中發現印印在清
潔洗手間時,抹洗臉盆及抹馬桶的竟是同一條毛巾,於是就
有以下對話:
朋友(勞氣地):你知唔知你咁樣做法好有問題?
印印不朋所以,低着頭不說話.
朋友(繼續勞氣地):你咁樣好唔合衞生架!你點可以用條毛
巾,抹完馬桶又抹洗臉盆架!
印印(開始明白):啊!唔使驚,我是先抹完洗臉盆之後才抹馬桶
的.
朋友(簡直想死):咁!第二日呢?
印印(自作聰明):啊!我每天我都是先抹乾淨洗臉盆,然後才抹
馬桶的,日日如是,從未試過兜亂過,你大可
以放心!
朋友: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

嘔血

首頁

尾頁

跳至