跳至

首頁

尾頁

別墅

我今年會報呀
想問大家你地仲會報邊幾間呀??
我...應該會報聖保羅堂同埋cwb 既靈糧堂
大家呢??
^^

複式洋房

我會報禮賢會外,都都會報聖雅各、聖嘉勒、真光同聖心等

男爵府

我會報禮賢會, 救恩, 靈恩, 聖保羅堂同聖雅各

大宅

我朋友個仔之前讀聖雅各 (寶翠園), 佢話好差, 四十幾人一班, 關顧不足, 所以今年轉返救恩.

@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

別墅

聖雅各 - 即係寶翠園果間?? <-- 我都想報呀! 但係佢好似係全日, 係咪呀??

我想問真光係邊架? 係全日定係半日呀??
你知唔知禮賢會幾時有 form 囉呀??
heee..好緊張呢...^^

原帖由 gcpig2007 於 09-9-8 00:12 發表
我會報禮賢會外,都都會報聖雅各、聖嘉勒、真光同聖心等

別墅

係?? 但係我就係聽好多人講話呢間好. 我先諗住會報
但係...原來佢既 k 係全日!!

原帖由 李小B太太 於 09-9-8 09:45 發表
我朋友個仔之前讀聖雅各 (寶翠園), 佢話好差, 四十幾人一班, 關顧不足, 所以今年轉返救恩.

大宅

我都係聽我朋友講0乍, 佢話四十幾日一班, 雖然有三個老師 (因為教署規定 1:15), 但其中一個老師係「周圍走」的, 加上唔係救恩咁每班一個褓姆 (亞姐), 所以其實人手唔足夠, 造成關顧不足. 佢個仔唔曳0架, 但竟然響學校撞穿左個頭, 肉痛死我朋友, 今年就轉返救恩. 好彩佢個仔係細仔, 宜家由頭再讀過 K1, 變左大仔~

我果陣就帶左亞女去 interview, 校舍無潮陽 (帝后華庭)咁大咁開揚, 感覺一般.

原帖由 beckytamhk 於 09-9-8 10:04 發表
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

我都係聽我朋友講0乍, 佢話四十幾日一班, 雖然有三個老師 (因為教署規定 1:15), 但其中一個老師係「周圍走」的, 加上唔係救恩咁每班一個褓姆 (亞姐), 所以其實人手唔足夠, 造成關顧不足. 佢個仔唔曳0架, 但竟然響學校撞穿左個頭, 肉痛死我朋友, 今年就轉返救恩. 好彩佢個仔係細仔, 宜家由頭再讀過 K1, 變左大仔~

我果陣就帶左亞女去 interview, 校舍無潮陽 (帝后華庭)咁大咁開揚, 感覺一般.

原帖由 beckytamhk 於 09-9-8 10:04 發表

別墅

明白...不過...我都應該唔會報呢間
因為呢間....
係全日
我想返半日果 d 呀~

原帖由 李小B太太 於 09-9-8 10:10 發表
我都係聽我朋友講0乍, 佢話四十幾日一班, 雖然有三個老師 (因為教署規定 1:15), 但其中一個老師係「周圍走」的, 加上唔係救恩咁每班一個褓姆 (亞姐), 所以其實人手唔足夠, 造成關顧不足. 佢個仔唔曳0架, 但竟然響學 ...

大宅

咦咁我又唔知佢無半日班喎... 我仲以為自己果陣係報上午班同全日班添, 可能記錯左, WAKAKKAKAKA

原帖由 beckytamhk 於 09-9-8 11:35 發表
明白...不過...我都應該唔會報呢間
因為呢間....
係全日
我想返半日果 d 呀~

別墅

xdddd
原帖由 李小B太太 於 09-9-8 16:13 發表
咦咁我又唔知佢無半日班喎... 我仲以為自己果陣係報上午班同全日班添, 可能記錯左, WAKAKKAKAKA

珍珠宮

好媽媽勳章

禮賢會, 聖公會我都會報,

但仔仔講野唔叻, 又係12月bb, 好蝕底, 所以想問下,中西區有乜男仔讀的幼稚園?

女仔在中西區真係有好多選擇!

大宅

回覆 12# jaycee_mami 的文章

我仔仔講野都係唔叻, 係10月bb, 但又唔想返全日, 有冇好的選擇?

複式洋房

請問西區有邊間幼稚園係有附屬小學?

男爵府

報左禮賢會同救恩gei BB, 收到interview時間表未ar? 我地收到啦, 2間都在11月初見ar

原帖由 ellako99 於 09-9-8 00:15 發表
我會報禮賢會, 救恩, 靈恩, 聖保羅堂同聖雅各

複式洋房

禮賢會唔係28 & 29/10先收表咩?點解你咁快有得interview?

男爵府

兩間都係 07-11-2009 (sat.)
禮賢會 in. 9:00am
救恩 in. 1:30pm
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

男爵府

Yes, I think I will apply the end of Oct. But I called the school and they accept mailing to them now.
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

複式洋房

心朗小b:

我今日都打過去禮宴會問喇,佢地話而家都可以寄表架,你寄左未呀?

男爵府

I think I will apply the form in person in this Wed. as I am off on that day! Actually I have already appled Kao Yan, they arranged a seminar for parents on 16/10 night and 24/10 is the open day and I will also bring BB to go! I went to Kao Yan before and the environoment is very nice compared with Cherish (my son is studing in Cherish N1 now).

原帖由 oct2007 於 09-9-28 22:57 發表
心朗小b:

我今日都打過去禮宴會問喇,佢地話而家都可以寄表架,你寄左未呀?
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

首頁

尾頁

跳至