婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 陪月勳章

工作壓力大, 搞到去唔到廁所...試過:
食生果, 沙田柚, 西柚, 火龍果, 芒果...
食蔬菜, 菜心, 莧菜, 生菜, 翠玉瓜, 冬瓜...
最後要食瀉藥, 但之後又故態復萌, 最慘係m又黎唔到, 廁所又去唔到, 所以而家好煩惱呀!!

伯爵府

我飲凍奶茶實有得去大大

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 eleueleu 於 09-9-7 21:14 發表
最後要食瀉藥, 但之後又故態復萌, 最慘係m又黎唔到, 廁所又去唔到, 所以而家好煩惱呀!! ...

我諗用甘油條好過用瀉藥!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 eleueleu 於 09-9-7 21:14 發表
最後要食瀉藥, 但之後又故態復萌, 最慘係m又黎唔到, 廁所又去唔到, 所以而家好煩惱呀!! ...
試食蕃薯葉幾好.

子爵府

芒果濕熱架,試下食香蕉,再唔係試下日日食5-6粒西"妹"乾~有時熱氣d m都會遲黎d架!!

珍珠宮

修身堂"5日修XXX"得, 可以試試. 唔潟, 但日日有得去.

男爵府

消除便秘良方--檸檬水
材料:新鮮檸檬一個、溫開水一杯。 (有人用青檸檬)
作用:將檸檬擠出汁加入溫開水中,早上醒來空腹飲用。若覺太酸,可隨意添加蜂蜜或果糖調味。
功效:可排腎毒、通便。
早上起床後,正是胃部最敏感的時刻,胃部送入食物後,就會引起大腸催便之收縮運動,是催起便意的最好時刻。
含有豐富維他命C的檸檬,正是催促排便的催化劑,早上空腹飲用自製的檸檬水,不但可以解決便秘之苦,還可以排除腎毒,亦有美白肌膚的作用,愛美的女性朋友不妨一試。
此外,剩下的檸檬皮放在冰箱裡可以除臭;裝在絲襪裡面,吊掛在衣櫥或是房間內,還可以變成天然的芳香劑。

別墅

我都係受盡便秘之苦,乜方法都試過,都唔見效。近期出左隻「xx鹼梅」,我買左盒試,食左一星期,日日都有得去,不過唔知停食之後會唔會都咁好呢?

洋房

原帖由 哈哈媽咪 於 09-9-7 21:53 發表
我飲凍奶茶實有得去大大

me too,一早起身先飲两杯清水,食個早歺,飲杯凍奶茶,再嘆份報紙,え後就有得去,我都明白壓力對去廁所好有影响,這個万法當我返早更時就冇用,因時间緊迫,返到公司係去唔到,所以唔鍾意返早更,全曰肚谷谷, 好鬼辛苦,希望妳係Relax之下去到啦

複式洋房

飲台灣比菲多

大宅

回覆 1# eleueleu 的文章

用牛蒡煲水飲,若連渣吃,一定有效.

大宅

原帖由 smilingbb 於 09-9-7 22:19 發表
我都係受盡便秘之苦,乜方法都試過,都唔見效。近期出左隻「xx鹼梅」,我買左盒試,食左一星期,日日都有得去,不過唔知停食之後會唔會都咁好呢? ...

我家姐試咗呢隻梅, 都話好得呀

伯爵府

BK Milk勳章

食麥皮

禁止訪問

大宅

畀面勳章 陪月勳章

唔該各位的意見, 我已經每日早餐食麥皮, 都有試過用甘油條, 但都唔係次次得, 而且最困擾係m唔黎 + 便秘, 個肚好似有咗三個月咁漲同實... 好唔舒服... 我諗我都要最xx梅試下先得, 希望可以路路暢通啦!!

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 worthy 於 09-9-7 22:02 發表

修身堂"5日修XXX"得, 可以試試. 唔潟, 但日日有得去.

可唔可以詳細d呀?幾$$?係沖劑定係藥丸?

水晶宮

熱血金章

原帖由 miffy 於 09-9-7 22:39 發表
排毒美顏寶

我食緊呢個, 我覺得超掂,
日日有得去, 宜家好開心!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

飲茶, 對我ok喎

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

BK Milk勳章

馬沙邊隻茶包?咩名?

首頁

尾頁

跳至