美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無方法可令頭髮長快d?

有無人知?

禁止訪問

Re: 有無方法可令頭髮長快d?

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

洗多D頭,等佢有水飲,快高長大

大宅

樹熊媽都講得岩呀,洗多D頭,都會長得快小小呀

洋房

mo2011 :

好耐以前在 bk 看見有媽咪介紹用一隻國產“茶籽首烏洗髮水”話可以令頭髮長得快些。在差不多兩年前,由於我有一次剪髮剪得太短,希望頭髮快些長,所以買來用,結果頭髮果然長得好快,而髮質仲好左,仲好有彈性,我有一位朋友也跟一齊試,效果都一樣。現在我的頭髮已經很長,所以沒有再用。

這隻洗頭水在萬寧有得賣,好似四十多元,但我多數在華潤堂買,因為只賣二十幾三十元。

Doris

大宅

doris020601.........國產“茶籽首烏洗髮水,要唔要加埋護髮素呀!! 個味道ok ma?? :mrgreen:

P.S. 美 波 牌 茶 籽 首 烏 洗 髮 露 加 護 髮 素
[size=large]係咪呢隻呀!!!
Namaste

大宅

多謝您地既意見, 我會梳多d頭同洗多d, 上星期去修髮尾比個stylist 剪到我個頭鬼死咁短, 好唔開心!

doris020601, 多謝您既介紹, 我會試下買支黎用! 不過我驚佢有首烏成份會將我個頭d color變成黑色! 希望唔會啦!

大宅

mo2011:

我之前都有用過首烏洗頭水,真係幾掂ga,如果你驚d頭髮變成黑色,一係用2001洗頭水囉,我而家都用緊,都好掂ga,$90,卓悅有售.

大宅

mo2011

you can try coolorange shampoo at Central Headquarters Salon Buy Small size about under $100
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

洋房

JOD:Yes!“美波”,在夏天時我唔用謢髮素都得,就算用,用返自己用開果D就可以。

mo2011:其實“首烏”是一種可以令頭髮生長得健康、有光澤和使你不會生白頭髮的補身中草藥,並不是染色素。

如果大家要買來試就請記住要買“美波”有“茶籽”果隻,因為這個牌子是有一隻無“茶籽”的,如果你試過就會發現“茶籽”D味好清香,好舒服,但無“茶籽”果集就有好大陣中藥味。還有,最好去華潤堂或裕華買,因為如果在普通藥房買可能會買到一隻“好稀”“好淺色”的,可能唔係出口貨。這些都是我朋友的購買經驗,而我最初在萬寧買,後來在華潤堂或裕華買,所以一向都無問題。這隻洗髮水真是唔錯,聽朋友講有很多日本女士都愛用,來香港都會到國貨公司買。

Doris

大宅

doris020601,

請問係咪二合一髮頭水加護髮素呢? 咁有冇分中性或油性呢?

洋房

Deleted!

洋房

Rabbitlee:不是“2合1”,也沒有分油、中、乾性。由於我貪方便,鐘意用“2合1”,所以頭髮長左後,就很少用,而家仲有半支響屋企。

大宅

doris....thanks your reply!! let me try try la !!!
hehehe
:mrgreen: :mrgreen:
Namaste

大宅

Thanks so much for all response, I will keep try to use & see the result after a few months. :-P

子爵府

我d頭髮長到落"格肋底"多d就唔識長喇...我想再留長d呀..但好耐都無咩進展..甘又可以點算呢 ?-(

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

等我都試吓先!!近來好多"白髮"
遲d話比你哋知....
^.^

大宅

我剛剛係華潤堂買左$32.遲d講效果!

大宅

吓!!!華潤堂平裕華$4 蚊雞 I also brought it :mrgreen: :mrgreen:
Namaste

大宅

我已經買左喇,洗左兩次頭, 唔知要洗幾多次頭先覺長左呢?

首頁

尾頁

跳至