意見反饋
義工

產前產後 今日: 43|主題: 240982

醫生話我個肚實...即係咩意思?

別墅

國民生產總值:914

醫生話我個肚實...即係咩意思?

之前都無其他醫生咁講過, o尋日個醫生話我個肚實, 問我平時係咪都係實實地? 我又無為意, 以為只係BB偶然百厭頂左出來咋! 咁其實個肚實有無特別嫁?係咪唔應該實嫁 ?-(

伯爵府

國民生產總值:15915

Re: 醫生話我個肚實...即係咩意思?

我現在8個月,個肚一直都係幾實的,食完野仲實,不過醫生又無講咩喎.

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

咪大肚個陣時個肚唔係實既咩

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

國民生產總值:3031

唔係成日都實ga, 肚實即係子宮收縮, 我依家37週, 會一至兩日子宮收縮一次, 老公摸落來都覺得ga, 成個肚實到好似石頭咁, 但過一陣就無ga la! 但如果收縮得好密, 咪即係就快生得囉! 所以如果成日都肚硬, 醫生會問你ga!

別墅

國民生產總值:914

Sheepy: 原來如此! 謝謝你! 我都九個月囉, 要留意下先!

Sheepy 寫道:
唔係成日都實ga, 肚實即係子宮收縮, 我依家37週, 會一至兩日子宮收縮一次, 老公摸落來都覺得ga, 成個肚實到好似石頭咁, 但過一陣就無ga la! 但如果收縮得好密, 咪即係就快生得囉! 所以如果成日都肚硬, 醫生會問你ga!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.