美容扮靚

跳至

首頁
45678...65

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-14 17:55 發表
哩條LINE買左 essence, spot essence , sleeping mask and eye cream.

我連續用sleeping mask 2nights, 效果都唔錯, face "呤" 左小小, 膚色平均.

我尋日去laneige 做皮膚測試, 好鬼開心, 佢讚我膚色白左平均左, ...

但我想買skin, lotion & essence....... 因想試用整條line。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

因我想試新野, 所以託fd 代購innisfree其他line。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

innisfree wine line or 7Herbs Whitening line
really good good good!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

原帖由 wawaliluk 於 09-9-14 18:05 發表

但我想買skin, lotion & essence....... 因想試用整條line。
我無full 成條 line 買呀, 我見 skin , loton hk買都唔會好貴, so 只係買d hk買會較貴嘅 product 咋.

同埋我都係今年才用skincare, 膚質好差, 要補水先, 所以美白我要好後才用.

我現時嘅step係先補水>收毛孔後才美白.

珍珠宮

補水+美白,係可同時配合架wor!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

我以前未同d 韓國brand o既skincare,主要用d 歐美收出名o既醫學牌子d skincare,用佢地d essence or serum, 佢地都話可以用幾隻精華同時用,如after toner 後,先用whitening , 再用 moisture, 接著再用anti-wrinkle 果d law,之後先用night cream/ night lotion o甘law!!!

大宅

原帖由 wai001 於 09-9-15 11:18 發表
我以前未同d 韓國brand o既skincare,主要用d 歐美收出名o既醫學牌子d skincare,用佢地d essence or serum, 佢地都話可以用幾隻精華同時用,如after toner 後,先用whitening , 再用 moisture, 接著再用anti-wrinkle 果 ...
係架, 咁即係可以天凍小小便可以搽完薰衣草再搽7herbs, 同一時間搽兩款精華, 又或者我而家搽完green tea essence再搽7herbs essence, 對嗎? 如果係得嘅都好喎, 同一時間有兩樣修護very good.

仲有d咩配搭添呀?

公爵府

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-15 13:13 發表
係架, 咁即係可以天凍小小便可以搽完薰衣草再搽7herbs, 同一時間搽兩款精華, 又或者我而家搽完green tea essence再搽7herbs essence, 對嗎? 如果係得嘅都好喎, 同一時間有兩樣修護very good.

仲有d咩配搭添呀? ...

其實一次過搽o甘多, 皮膚係咪真係吸收到????

大宅

原帖由 wawaliluk 於 09-9-15 13:18 發表

其實一次過搽o甘多, 皮膚係咪真係吸收到????
我都唔知喎, 我只係知最好每搽一樣隔一陣再搽下一樣就會好d, 等佢吸下先, so 晚上我會在toilet出出入入幾轉, haha. 等我又做白老鼠試下個效果先, 其實我好心急試7herbs essence. hehe.

珍珠宮

照道理係really ok架!!!

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-15 13:13 發表

珍珠宮

我經常去美容院,有做開d facial / laser treatment / peeling o甘,佢地d美容師話,只要搽一隻 essence / serum 在皮膚上推開至全面吸收晒,就可再搽另一隻essence / serum 架啦!!!
皮膚好就自然好快吸收...皮膚唔好就...

珍珠宮

有時D 精華只係for 1 purpose only!!! So, 冇可能只係用一隻精華o甘law!!!

珍珠宮

教o左你依個用essence / serum 會用得好快o既方法tim!!! 我真係o甘用架,如你照我o甘用,都會好快會用晒d product 架!!! 冇得慳do甘用架啦!!!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

I like your blog very much.

原帖由 koyuki820 於 09-9-13 13:28 發表
我寫左好多用後甘﹐ 大家去 yahoo, google 打 Koyuki Palace 就會搵到

大宅

原帖由 wai001 於 09-9-15 17:03 發表
教o左你依個用essence / serum 會用得好快o既方法tim!!! 我真係o甘用架,如你照我o甘用,都會好快會用晒d product 架!!! 冇得慳do甘用架啦!!!

...
唔怪之得你用得咁快. IC喇.

大宅

我買水珠HAND CREAM 同埋ETUDE HOUSE D PRODUCT 咪喺哩個BLOG睇囉.

大宅

Softener & Mositure Lotion 的分別

請問有乜分別呢? 是否 Softener 是去角質水, 一星期只可用兩三天, 而 Moisture Lotion 是乳液, 可以天天用, 搽精華前用呢?

珍珠宮

softener 是去角質水,有時有d brand 叫 toner 都叫softener, 有軟化角質層效果!!!
而Moisture Lotion 是補濕乳液,係用essence / serum 之後用架!!!

原帖由 開心老婆豬 於 09-9-16 12:59 發表
請問有乜分別呢? 是否 Softener 是去角質水, 一星期只可用兩三天, 而 Moisture Lotion 是乳液, 可以天天用, 搽精華前用呢?

珍珠宮

超級愛上innisfree d skincare products!!!

珍珠宮

開始用o左O2 PORE MASK, 都feel 到幾正,好似wash 得d毛孔好乾淨wor!!!

首頁
45678...65

尾頁

跳至