想生BB

跳至

首頁
12345...38

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

今日左右都有蛋, 但要聽日check 先知最後排左幾多粒., 希望佢地生生性性自己出黎!!

Ummm... 300都成半支針筒, 為左亞B, 頂住呀!!!

原帖由 beamsboybaby 於 09-9-8 21:56 發表

咁你今日照到有幾多粒蛋蛋呀?

複式洋房

原帖由 beamsboybaby 於 8-9-2009 21:54 發表
今晚啱啱打左第一支安胎針, 容量300, 打時都好痛吓呀

同打谷卵針唔同架? 會痛D??

大宅

原帖由 jesschi109 於 09-9-8 23:12 發表

同打谷卵針唔同架? 會痛D??

我問過姑娘, 其實安胎針同破卵針係用同一種藥, 只是破卵針係打600 無溝浠過, 而安胎針打300而且係溝浠左好多的。 所以唯然痛, 但都無破卵針咁痛囉。

係呢, 你幾時做左iui架? 幅相好得意, 係唔係你囡囡?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原來係同一隻藥黎架, 我打破卵針個次feel 到d藥入肚, 痛到我死死下 ....。 我比 10個叻你!!

我今朝個肚冇漲啦, 好似平時咁冇咩感覺, 有d唔習慣添。

原帖由 beamsboybaby 於 09-9-9 10:24 發表

我問過姑娘, 其實安胎針同破卵針係用同一種藥, 只是破卵針係打600 無溝浠過, 而安胎針打300而且係溝浠左好多的。 所以唯然痛, 但都無破卵針咁痛囉。

係呢, 你幾時做左iui架? 幅相好得意, 係唔係你囡囡?:l ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

對唔住..想問一下iui 中文係咩? 我想睇多d 資料.. :p

sorry 我新黎...咩都唔識.

大宅

原帖由 wyllai 於 09-9-9 11:09 發表
對唔住..想問一下iui 中文係咩? 我想睇多d 資料.. :p

sorry 我新黎...咩都唔識.

請參考:

http://www.ivfhk.com/

唔緊要, 睇多d就知 ka la.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

原帖由 beamsboybaby 於 09-9-9 11:31 發表

請參考:

http://www.ivfhk.com/

唔緊要, 睇多d就知 ka la.

thank you so much!!1 :))

大宅

原帖由 maplesyrup 於 09-9-9 11:06 發表
原來係同一隻藥黎架, 我打破卵針個次feel 到d藥入肚, 痛到我死死下 ....。 我比 10個叻你!!

...

我唔係叻呀, 只係每次睇完醫生都會留意下張收據, 睇下d藥同收到既藥啱唔啱, 因為見到點解安胎針個藥名同之前破卵針一樣既, 就打去問清楚姑娘囉。你知啦, 最近成日都聽到比錯藥打錯針既新聞, 所以穩陣D安心D嘛。

係呀, 等BINGO 初期真係無咩特別感覺, 所以更加覺得D時間特別難過啊, HA HA...

複式洋房

原帖由 beamsboybaby 於 9-9-2009 10:24 發表

係呢, 你幾時做左iui架? 幅相好得意, 係唔係你囡囡?:l ...

我9月5日做既, 張相唔係我bb, 見佢咁可愛先用佢咋~~

大宅

原帖由 maplesyrup 於 09-9-8 23:06 發表
今日左右都有蛋, 但要聽日check 先知最後排左幾多粒., 希望佢地生生性性自己出黎!!

Ummm... 300都成半支針筒, 為左亞B, 頂住呀!!!

放心啦, D蛋蛋一定會生生性性, 等你好消息! 聽人講你呢次睇DR.CHAN 既趁金係收半價/免費喎, 你留意下係唔係。

複式洋房

原帖由 maplesyrup 於 9-9-2009 11:06 發表

...

其實你拮果下係最痛, 之後打入去係有竅門架, 只要唔好按藥水咁快就唔痛, 要好慢好慢咁打入去, 第一次o係診所打時, 按得好快, 嘩, 好痛囉, 之後o係屋企試下好慢好慢就唔痛~

禁止發言

複式洋房

原帖由 小芬 於 9-9-2009 12:20 發表
破卵針果支我係打5,000呀,
唔係600呢,
其實可能個個都有d唔同.

我係08年12月做過第1次IUI,
當時打左59日針, 真係日日打冇停過,
睇我果個係QMH教授黎,
佢話打幾多日同埋份量都係因人而已,
不為出奇,
果次我係成功左 ...

嘩....59針...咪好貴...個肚都打到開花啦~~ 但59針真係好誇張喎, 我地都係打十零針就ok 啦....你係3-4倍喎, 冇事都變有事, 咁當時谷到幾多粒蛋呀?

大宅

原帖由 小芬 於 09-9-9 12:20 發表
破卵針果支我係打5,000呀,
唔係600呢,
其實可能個個都有d唔同.

我係08年12月做過第1次IUI,
當時打左59日針, 真係日日打冇停過,
睇我果個係QMH教授黎,
佢話打幾多日同埋份量都係因人而已,
不為出奇,
果次我係成功左 ...

吓, 破卵針打5000, 咁未好大枝針筒囉? 一次過打? 咁未好痛囉! 而且要打59日針, 點解咁多日既? 我只是打左10日, 每次112咋。 你真係好勁啊! 祝你今次成功, 唔駛再受苦啦!

禁止發言

禁止發言

複式洋房

原帖由 小芬 於 9-9-2009 13:03 發表
我嘗過...
第1次 IUI便成功, 不忘多謝醫護人員;
第1次 感受到懷胎的滋味, 吃不到又瘦了;
第1次 在6周時見到bb心跳, 期待的一刻;
第1次 在7周時作小產作出血, 在家休息了2星期;
第1次 在12周時通過度頸皮bb ...

真係好傷痛既經歷, 不過見你都識得振作起來, 知道你已經接受事實, 同看得開, 加油呀! 你一定會成功架!!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

各位姐妹, 吾好意思, 有d問題想問下你們的經驗:

我今日返去抽血, 同埋照u/s, (pwh)藍e生話我右邊有1粒12mm, 1粒10mm. 我今朝照之前, 打咗6支針(分別係day3,5,7,8-10), 1次打75iu, 咁我問e生幾時放虫, 佢話要後日(星期五)先可以決定到, 快的話就星期六放, 慢的話就下星期初..

但我依家唸緊, 我前日, 星期一先同C6 DO完一次, 咁如果今個星期六做, 咁今日係咪吾好DO呢. 但如果吾係星期六做, 咁下星期一先做, C6 D虫虫又儲得太耐, 同埋PWH會吾會星期日幫我放虫呀? 同埋PWH打破卵針係咪向E院朝早幫我們打, 定係拎返屋企打呢? 咁係咪打完第2日就會放虫呀?

好苦惱TIM..

希望向PWH做過IUI or 有做過iui的姐妹幫到我啦..THANKS

複式洋房

原帖由 1829 於 9-9-2009 13:26 發表
各位姐妹, 吾好意思, 有d問題想問下你們的經驗:

我今日返去抽血, 同埋照u/s, (pwh)藍e生話我右邊有1粒12mm, 1粒10mm. 我今朝照之前, 打咗6支針(分別係day3,5,7,8-10), 1次打75iu, 咁我問e生幾時放虫, 佢話要後日(星 ...

咁佢都未知道幾時打破卵針喎, 因打了兩日後先可以放丁丁, 如星期六做, 應要聽日打破卵針了, 呢兩日有冇叫你繼續打排卵針? 咁你下次覆診係幾時?

大宅

原帖由 小芬 於 09-9-9 13:03 發表
我嘗過...
第1次 IUI便成功, 不忘多謝醫護人員;
第1次 感受到懷胎的滋味, 吃不到又瘦了;
第1次 在6周時見到bb心跳, 期待的一刻;
第1次 在7周時作小產作出血, 在家休息了2星期;
第1次 在12周時通過度頸皮bb ...

知道你的經曆, 真係好難過, 希望你勇往直前, bb終會來到你身邊。 其實點解你當時bb要驗基因, 因好少人會驗呢樣野, 只是oscar, 4D 就是了.

首頁
12345...38

尾頁

跳至