想生BB

跳至

首頁
34567...38

尾頁

複式洋房

大家一齊bingo~~~ yeah~~

大宅

認識瑞士牛牛第一回

各姐妹,
E生話星期三照到12mm果粒, 今次有17.5mm. 而10mm果粒, 就依然10mm......頭先打埋破卵針, 打時吾痛, 但之後個pat pat 就有d痛...聽朝放虫虫

但係15/9, 18/9, 21/9, 24/9 都要打事後針, 即係黃體同. nurse 話可以返去打 or 拎出去比出面doctor打..但我問佢, 如果我7點到, 有無得幫我打.佢話第一個打針最快就得都係8:15..我都趕吾到返工.

打4支, 每支1500 units

得1粒egg 炸..希望都OK啦, 5/10返去check是否bingo.!

你們有咩經驗, 放虫時 &之後有咩要留意呀

複式洋房

我就打2支安胎針, 係自己打, 尋日打左支, O黎緊14號打一支, 每晚塞藥一粒, 其實你自己打針有冇問題? 因成日返去打針真係好SIDE 時間同精神, 我地o係屋企攪掂~ 好輕鬆~ 你有1粒蛋都有個機會, 唔好擔心, 順其自然啦~~ 醫生幫我放完丁丁後, 叫我休息20分鐘, 之後去廁所( 因放丁丁時係要急小便的), 我就去vv 時好慢, 因驚用力得濟, d 丁丁出返o黎, 而做完就立即返屋企休息訓覺! 祝你成功呀~~~

複式洋房

我今日體溫升返上36.7啦~ 希望有機~~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

如果你可以自己打, 最方便, 唔係睇下屋企附近診所有冇得打? 我有次問過家庭醫生都可以幫手打, 當然要比小小錢, 最後我做iui 都係自己打。

我都係放完就返屋企訓, 因為卵子排出黎時會肚痛, 訓左就唔覺。當晚我就當冇咩野照常返媽咪家食飯, 係行路慢dd。 第2日就完全好似平時一樣。

其實我都好驚vv 同大大會唔會整返d 丁丁出黎

大宅

原帖由 1829 於 09-9-11 11:17 發表
各姐妹,
E生話星期三照到12mm果粒, 今次有17.5mm. 而10mm果粒, 就依然10mm......頭先打埋破卵針, 打時吾痛, 但之後個pat pat 就有d痛...聽朝放虫虫

但係15/9, 18/9, 21/9, 24/9 都要打事後針, 即係黃體同. nurse 話 ...

我同jessichi一樣, 自己打2支安胎針, 每晚塞藥一粒, 自己嘗試吓打針, 因成日返去打針真係好SIDE 時間, 我每次打都有d緊張, 擾攘一輪之後, 又諗到d藥咁貴, 為左bb, 最終都打到架。

放完丁丁, 真係最緊要唔好即刻起身, 訓起碼20分鐘, 就算佢唔比你訓咁耐, 你都在出面坐下先好離開, 之後我就坐的士回家, 訓左1個鐘, 然後就正常咁去酒樓飲茶lu, 當然唔好跑同做劇烈運動la. 放鬆d, 祝你成功呀!

大宅

如果可以, 叫埋C6一齊入去, 因訓響度時悶悶地, v v又急, C6響度可以傾下計,分散注意力.

複式洋房

beamsboybaby

你今日體溫點呀? 我今日升返去36.7, 而且尋晚卵巢附近有d 冤冤痛, 扯扯下既感覺, 個mimi 頭有d 痛, 你有冇咁既情況呀?

複式洋房

原帖由 beamsboybaby 於 11-9-2009 12:18 發表
如果可以, 叫埋C6一齊入去, 因訓響度時悶悶地, v v又急, C6響度可以傾下計,分散注意力.

我個c6陪住我放丁丁, 心情都會冇咁緊張~

複式洋房

原帖由 maplesyrup 於 11-9-2009 12:11 發表
如果你可以自己打, 最方便, 唔係睇下屋企附近診所有冇得打? 我有次問過家庭醫生都可以幫手打, 當然要比小小錢, 最後我做iui 都係自己打。

我都係放完就返屋企訓, 因為卵子排出黎時會肚痛, 訓左就唔覺。當晚我就當冇 ...

你呢? 你呢兩日有咩感覺呀?

大宅

原帖由 jesschi109 於 09-9-11 12:18 發表
beamsboybaby

你今日體溫點呀? 我今日升返去36.7, 而且尋晚卵巢附近有d 冤冤痛, 扯扯下既感覺, 個mimi 頭有d 痛, 你有冇咁既情況呀?

我體溫都係keep住36.8, mimi 唔知點解在day 3打谷卵針之後就一直痛同谷到宜家, 所以不能作準。卵巢亦無咩feeling呀...你temp好明顯升左, 同埋卵巢有yuen痛, 係好好既先兆wor, 加油呀, 唔好比佢停呀!!!

複式洋房

原帖由 beamsboybaby 於 11-9-2009 12:25 發表

我體溫都係keep住36.8, mimi 唔知點解在day 3打谷卵針之後就一直痛同谷到宜家, 所以不能作準。卵巢亦無咩feeling呀...你temp好明顯升左, 同埋卵巢有yuen痛, 係好好既先兆wor, 加油呀, 唔好比佢停呀!!! ...

你本身個體溫唔係跌左咩? 第幾日升返上36.8?

大宅

原帖由 jesschi109 於 09-9-11 12:28 發表

你本身個體溫唔係跌左咩? 第幾日升返上36.8?

只是iui之後第4日趺到36.5, 之後都keep住 36.7-8咁lor. 其實37-8係同我無bingo的月份差唔多, 所以對我黎講無咩特別.

複式洋房

原帖由 beamsboybaby 於 11-9-2009 12:33 發表

只是iui之後第4日趺到36.5, 之後都keep住 36.7-8咁lor. 其實37-8係同我無bingo的月份差唔多, 所以對我黎講無咩特別.

因我本身係低溫一族, 而我尋日跌溫後今日係回升既第一日, 就諗起之前有d 姊妹講著床低溫, 希望聽日都keep住上升啦~~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

1829, 總次放鬆d

jesschi109: 我今日係第3日, 冇咩特別feeling, 除左mimi小小谷同埋痛。

beamsboybaby:我都係架, 我每次拎住支針成5分鐘先敢拮入去...

大宅

認識瑞士牛牛第一回

THANK YOU 各位,

你們個個都咁叻, 自己打事後針, 姑娘又無叫我嘗試打,佢話要打PAT PAT, 係打肌肉, 我唸我打吾落手, 呢家搵緊荃灣OR 尖沙咀有無D 24 HRS, 7點幾都可以打到針的診所, 因為佢話要12點前打.

係呀, 我吾想又要請假果4日朝早返E院打, 對我做野好吾方便.

我問姑娘駛吾駛塞藥,佢又話吾駛, 但我見你們全部都要打針+塞藥.

我仲唸住聽日放完去Kln bay睇場戲tim....依家吾知睇吾睇好.

複式洋房

原帖由 1829 於 11-9-2009 14:08 發表
THANK YOU 各位,

你們個個都咁叻, 自己打事後針, 姑娘又無叫我嘗試打,佢話要打PAT PAT, 係打肌肉, 我唸我打吾落手, 呢家搵緊荃灣OR 尖沙咀有無D 24 HRS, 7點幾都可以打到針的診所, 因為佢話要12點前打.

係呀, 我吾 ...

我地係打肚腩架, 唔係pat pat, 我唔會猶豫, 拎住支針一野快拮落去, 拮左入去就唔痛, 如果慢慢拮入去仲痛呀!! 其實只要你試過自己打第一針, 之後你就唔怕了~~

大宅

認識瑞士牛牛第一回

但係姑娘話呢支係打pat pat, 要拎出去比e生打. 吾同打排卵針. 吾知why會同你們咁大分別嘅

原帖由 jesschi109 於 09-9-11 14:13 發表

我地係打肚腩架, 唔係pat pat, 我唔會猶豫, 拎住支針一野快拮落去, 拮左入去就唔痛, 如果慢慢拮入去仲痛呀!! 其實只要你試過自己打第一針, 之後你就唔怕了~~ ...

複式洋房

原帖由 1829 於 11-9-2009 14:32 發表
但係姑娘話呢支係打pat pat, 要拎出去比e生打. 吾同打排卵針. 吾知why會同你們咁大分別嘅

你所講既事後針咪即係安胎針, 咪即係破卵針, 我地兩枝針既藥名係一樣架!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

佢話事後針即係黃體同, 做完放虫2日後, 就隔3日打1500units, 共打4支. 藥名係:pregnyl....至於破卵針就今朝姑娘幫我打咗pat pat, 我吾知藥名呀!

首頁
34567...38

尾頁

跳至