懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

有冇開刀媽咪傷口流出野黎呀?

今日開刀第五日 聽日先返去拆線
但今日傷口流D血水加少少黃黃地色唔知係咪發炎呢?
你地有冇試過呀 我怕傷口裂開咋~_~"

伯爵府

Re: 有冇開刀媽咪傷口流出野黎呀?

我都試過開刀做手術,傷口有黃色野流出來,我有去睇私家醫生,佢話個傷口的肉仲係好嫩.佢又無比野我搽喎.過幾日又無事,返醫院覆診時,醫生又話我傷口無問題喎!!! ?-(
不過你要留意傷口有無痛,因為醫生話傷口發炎一定係好痛的,痛到你忍吾到的,仲有會發燒,一發燒就要小心的.

複式洋房

別墅

我的情況和你一樣,但發生在第十二日,我在第五日拆線後出院一直無事。在第十二日忽然有血水加少少黃黃地的東西但傷

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

siusiuding 寫道:
今日開刀第五日 聽日先返去拆線
但今日傷口流D血水加少少黃黃地色唔知係咪發炎呢?
你地有冇試過呀 我怕傷口裂開咋~_~"

應該冇咩事o既,我o個陣仲嚴重過你呀~我直程係個傷口尾爆左呀~不過我都係唔痛,我睇醫生都話冇發炎,可能係同我聯針個醫生聯得唔好喎~我用o個隻線係唔使拆o既~....
你聽日拆線,可以問下醫生拎消毒藥水消毒下個傷口,我自己都係咁做,用消毒藥水消毒完之後再貼防水膠布貼住,我大概5個星期先完全好番呀

複式洋房

siusiuding,

你在私家開刀定話政府呀?

首頁

尾頁

跳至