跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

發牙痕...

我今日O向NUK購物日買O左D玩具俾Kevin仔玩... 點知佢放入口咬喎... 我諗佢真係開始發牙痕!! 好在我有買埋牙膠O者~~~

大宅

Re: 發牙痕...

麵包妹都發牙痕,佢成日都啜自己嘅下唇同咬手指,但我唔敢比牙膠佢咬,d牙膠好似好硬咁. :-|
沈師奶

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

ivysum:

哈哈... 我都以為係硬O架, 拆出來先知係軟膠來的!!

牙膠有兩款, 一隻係咬來刺激牙肉, 另一隻係O者喱狀雪凍佢來舒緩牙肉唔舒服...

大宅

小倩,

咁我即係要用邊隻呀? ?-(

沈師奶

王國長老

ivysum:

我買了軟膠O個隻, NUK O者喱狀O個隻個樣好核突!! 睇下仲有無其他款式先算~~~

大宅

小倩,

bb咬落去唔知痛唔痛gar呢? ?-( 等我再去買過先.
沈師奶

大宅

我想知咁牙膠使唔使成日洗呀?使唔使好似清毒奶樽咁要成日steam la?咁用軟先or硬先呀 ?-( 哎吔,我真係咩都唔知添
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

我都想知
企鵝仔 寫道:
我想知咁牙膠使唔使成日洗呀?使唔使好似清毒奶樽咁要成日steam la?咁用軟先or硬先呀 ?-( 哎?,我真係咩都唔知添
?-(

王國長老

ivysum:

痛唔痛我唔知呀... 但我諗整得出來賣, 應該BB會舒服先賣O架啦~~~ (不過我自己出智慧牙, 我都會咬多D香口膠啦~~~)

rabbit_chan2222 & 企鵝仔:

如果係O者喱狀O個隻係唔可以steam o架... 只可以用清潔劑清潔&用熱水沖洗一下咋!! 軟膠O個隻無講, 我諗都唔好steam啦!!

大宅

小倩 寫道:
ivysum:

痛唔痛我唔知呀... 但我諗整得出來賣, 應該BB會舒服先賣O架啦~~~ (不過我自己出智慧牙, 我都會咬多D香口膠啦~~~)

咁又係wor. :mrgreen:
沈師奶

男爵府

今日經亞媽同亞姨正實亞b係出牙...佢地話亞b有牙印..同咪佢地話bb出牙會多屎痾...亞b今日痾左兩次屎
加上佢成日含個口咀
ivysum 寫道:
[quote]
小倩 寫道:
ivysum:

咁又係wor. :mrgreen: [/quote]

首頁

尾頁

跳至