懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

請問最遲幾時可以驗頸皮架?

因為上一胎18週去驗,已經遲左喇!
我而家15週,仲趕得切嗎?
Thanks!

洋房

Re: 請問最遲幾時可以驗頸皮架?

my doctor told me it must before 14 weeks

大宅

我想問係咩黎嫁~~ ?-(

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

黑魔鯉:
係要黎要唐氏架!之後仲要驗血!

miaoooo:
咁我而家咪趕唔切,我連產前檢查都未得閒去呀!
But anyway,Thank you so much!

公爵府

好媽媽勳章

check 下bb頸皮厚度, & 驗血睇下唐氏既機會率高唔高囉

大宅

icic~不過我3月先再次覆診呀~2月先至再照超聲波,咁如果我想驗我應該同邊個問呀~~仲有呢~我第一胎黎嫁,幾時先有胎動&醫院會唔會話你知你個b係男定女嫁 ?-( ?-(

複式洋房

In my case, 驗頸皮 on around 3rd mths, 胎動 on 4th - 5th mth.

U should ask yr doctor for any test u want la!

I don't know if public hospital will tell u or not, but if private doctor, he will, depends if u want to know or not loh!

大宅

嗯嗯~~咁我咪有排先問倒個醫生囉~~我驚過左就冇得驗呀!!!

大宅

黑魔鯉,

你想驗就一定要喺11週 - 13 6/7週內做。

如果約去威爾斯做, 唔駛醫生寫紙轉介架, 費用$950, 會抽血&度BB頸皮。

姑娘會就番你嘅週數同你約時間, Tel: 26322470, 要留言等覆架。

大宅

我相信頸皮任何時間都可以度

不過有d好重要的決定就唔可以太遲la

明唔明?? :cry:

大宅

我係廣華睇嫁~~咁我應該點呀~等下個月25號照果時問個姑娘有冇得驗

子爵府

我個醫生話我知要14W前度頸皮,但我睇佢時已經過左,佢話咁16W可驗血,20W再去照一次詳細US都可以,因為驗血只有7成準,但同時照詳細US咁可以增加個準確度到8-9成!

大宅

黑魔鯉,

政府好似得威爾斯有, 不過你可以打電話去廣華問下.

其實你真係可以自己去約威爾斯驗, 我係睇私家醫生架, 亦冇喺威爾斯睇過, 醫生比我簡威爾斯/私家診所, 我簡威爾斯, 因為平d, 咁醫生就叫我自己去約, 唔駛轉介信。

別墅

咁係咪唔使抽羊胎水嫁!

男爵府

我現在11週多D,今早打了電話去威爾斯Book抽血驗唐氏度頸皮,年30早上抽。姑娘話過程約兩小時等埋報告又約兩小時有九成準。威爾斯le個係我睇開嗰個醫生比電話我,但佢驚時間唔夠比多個私家嘅我就多少少錢但個化驗都是send去威爾斯到做都是一樣。要11-14週做九成,過了就得八成準。

大宅

咁我應該點做呀~我依家有14,15週喇 :exclaim:

教下我丫~~

首頁

尾頁

跳至