親子旅遊

跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

好媽媽勳章

你去完一定要分享下呀...
我11月24日去呀...
我訂左grand suite

原帖由 wahwa 於 09-10-12 15:40 發表
叉燒媽咪:

我今個星期五會出發去曼谷玩5日,住GCP,想問吓附近有冇麵包店?

我打算去Dream World玩,會book package(1000THB大小同價),希望到時唔會太熱。

你有冇做spa好介紹,係唐人街有咩好食呀?

唔知有冇媽咪去過Bangkok S ...

男爵府

我以為你5個人住2間房,原來都係一間房

我聽人講酒店早餐好少野食,係咪呀,同埋幾錢?
原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-12 14:49 發表
細細聲講... 我地5個人住添呀! 因為2大2細+99, 2個細一定跟我地, 99唔想分開自己一個, 所以5人一房.

我地check in 時, 佢見有2個 (1大1細)坐o係sofa (係幫我地開taxi門個security guard講比個女仔聽), 個staff真係 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

cat,

我問左奧運同 sun travel 啦, 而家 book 最平個
隻 $ 670 , 大小小個隻 $ 750 ..... 不過去到 12/31
咋 !

2010 年未有優惠 , 暫時要 $ 950 or $ 1350 先
book 到 ..... 個 agent 仲好好, 叫我 11 月再打去
好多時 promote 會延長到 1/31 or 2/28 甘 ....
可遲 d 先 book wor !

希望到時仲有房啦

原帖由 catmilkw 於 09-10-13 10:19 發表
我以為你5個人住2間房,原來都係一間房

我聽人講酒店早餐好少野食,係咪呀,同埋幾錢?

大宅

畀面勳章

叉燒媽咪:

請問食早餐係咪用coupon,會唔會每日每房只有2張coupon〈指定日期〉?我o地一行6人(5大1小),租兩間suite,有兩人冇得包早餐;唔知自費早餐要幾多錢?

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-12 14:49 發表
細細聲講... 我地5個人住添呀! 因為2大2細+99, 2個細一定跟我地, 99唔想分開自己一個, 所以5人一房.

我地check in 時, 佢見有2個 (1大1細)坐o係sofa (係幫我地開taxi門個security guard講比個女仔聽), 個staff真係 ...

<b>[size=medium]好開心呀!囝囝今年10歲喇</b>http://www.tickercentral.com/view/2ljc/4.png[/img][/url]

大宅

畀面勳章

叉燒媽咪:

唔好意思,又有問題想請教。 我send email 問CNR Siam Ocean World 入場劵價錢,他只係quote港幣,又要我先俾錢入bank account才送票到酒店,點解唔係好似你一樣:(

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-7 09:21 發表
CNR 係thai agent, 叫佢地送ticket去我hotel, 另加100bt surcharge, 一手交票, 一手錢, 無問題呀, 無咩風險.
<b>[size=medium]好開心呀!囝囝今年10歲喇</b>http://www.tickercentral.com/view/2ljc/4.png[/img][/url]

大宅

好媽媽勳章

點解用港幣既...

原帖由 wahwa 於 09-10-13 16:26 發表
叉燒媽咪:

唔好意思,又有問題想請教。 我send email 問CNR Siam Ocean World 入場劵價錢,他只係quote港幣,又要我先俾錢入bank account才送票到酒店,點解唔係好似你一樣:(

...

男爵府

我都係咁,叫我俾hkd, 我諗住去到bkk先email 俾佢
叉燒媽咪:

...

侯爵府

好媽媽勳章

make a phone call to them when arrived bkk la, much faster
原帖由 catmilkw 於 09-10-13 18:01 發表
我都係咁,叫我俾hkd, 我諗住去到bkk先email 俾佢

侯爵府

好媽媽勳章

yes ar, only 2 coupons per room and their charges to kids are quite strick. forgotten 80cm / 90cm up = 50% off, 120cm / 130cm or above = adult price, which is around HK$200, i dun think it worth lor, not many choices ga ja.

if i were u, i would rather buy some milk and food from big c, wake up late and enjoy it in room. ^V^
原帖由 wahwa 於 09-10-13 16:05 發表
叉燒媽咪:

請問食早餐係咪用coupon,會唔會每日每房只有2張coupon〈指定日期〉?我o地一行6人(5大1小),租兩間suite,有兩人冇得包早餐;唔知自費早餐要幾多錢?

...

大宅

畀面勳章

唔該晒叉燒媽咪:)

又想請問GCP有冇牙膏牙刷供應?有冇足夠衣架可供曬乾衣服?

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-14 16:59 發表
yes ar, only 2 coupons per room and their charges to kids are quite strick. forgotten 80cm / 90cm up = 50% off, 120cm / 130cm or above = adult price, which is around HK$200, i dun think it worth lor, ...

大宅

好媽媽勳章

佢都係覆我係用港幣, 都係要bank in。。。

叉燒媽咪:

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

叉燒 ma ,

唔該你先 ....... 呢 2 日打左去奧運搵 ms lai , 佢好好人呀 ! 昨日都未出 2 月既 price list book 唔到, 今日出左 $ 770
deluxe suite 呀 , 佢即刻幫我留房先 ....
等到遲 d 睇下有無平 d 先出單 wor !

佢真係好好人, 今次真係唔該哂你呀 !

男爵府

咁可唔可以一次過用4張coupon for 1 day
原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-14 16:59 發表
yes ar, only 2 coupons per room and their charges to kids are quite strick. forgotten 80cm / 90cm up = 50% off, 120cm / 130cm or above = adult price, which is around HK$200, i dun think it worth lor, ...

複式洋房

各位MAMI..想問問..如果想同老公新年想去玩4日3夜住以上你地講個間酒店..加飛機票..加加埋埋..大約支金要幾多到呢~??THX~??

男爵府

不如你試下BOOK CENTARA GRAND, 我朋友去過話好好,小朋友早餐BUFFET 都唔收錢, 5 & 9 YEARS OLD, 今次係冇位我先住GCP, 而家一家四口 $7700 AIR TICKET & HOTEL, 末加駛費
原帖由 winglamhk 於 09-10-15 14:28 發表
各位MAMI..想問問..如果想同老公新年想去玩4日3夜住以上你地講個間酒店..加飛機票..加加埋埋..大約支金要幾多到呢~??THX~??

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都係呢 2 星期 confirm 左, 一家
4 口係初 7 出發 :

2/20 - 2/24 ( 5 日 4 夜 )

air asia - 一家 4 口 ( 2 大 2 小 )
- $ 4150 ( 2 大人 + 1 小 )
- $ 150 9 個月大 bb

hotel - gcp $ 770 / 晚

total : $ 7380

其實 air asia 有優惠會平 d .... $ 4300
而家都唔係最平

原帖由 winglamhk 於 09-10-15 14:28 發表

大宅

好媽媽勳章

我決定去Dusit Zoo唔去safari world啦, 因為 DUSIT ZOO在曼谷市中心....我個女暈車浪safari world坐好耐車... 

瑪瑙宮

好媽媽勳章

請問 .... 呢 2 個 ZOO 有咩大不同呀 ??

唔該你先 !!

原帖由 kwangigi 於 09-10-16 21:06 發表
我決定去Dusit Zoo唔去safari world啦, 因為 DUSIT ZOO在曼谷市中心....我個女暈車浪safari world坐好耐車... 

男爵府

但safari world 多些野睇,而家我想去埋 chok chai farm, 唔知夠唔夠時間
原帖由 kwangigi 於 09-10-16 21:06 發表

大宅

好媽媽勳章

safari world 有猛獸區....要租車去呢...Dusit Zoo都有長頸鹿喎..都ok喎.同埋飛的返去酒店都快好多...

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-17 02:09 發表
請問 .... 呢 2 個 ZOO 有咩大不同呀 ??

唔該你先 !!

首頁
23456...12

尾頁

跳至