嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Mongkok的醫生

請問大家有沒有睇過Mongkok的林觀x醫生, 好嗎?

大宅

Re: Mongkok的醫生

我有睇, 他是兒科專科, 我亞b12個月時入院, 保險小姐介紹, 話佢幾好, 最初覺得佢有d古怪及皮air, 現在我亞b要keep住覆診, 因多人睇所以要等大約一小時, 現在覺得醫生ok

複式洋房

Thank you. 不過, 他有沒有時常叫你個BB食維他命呢?

大宅

我個女滿月就睇佢, 因我mother同公公, 婆婆都睇佢, 個女食維他命同魚油丸成年都o.k. (不過貴dd)

複式洋房

你覺得他的理論正確嗎? 可接受嗎?

大宅

如果食維他命我覺得ok, 因市面小朋友同大人都會choice 自已有需要維他命食, 最近過年前我個女發燒同感冒又咳, 果晚係星期六晚睇完屋企附近醫生, 個女唔肯食藥一食完又嘔, 平時食林醫生d藥無問題, 到星期一又係要出返去睇Dr. Lam 打左一支維他命幫助退燒同食左一至兩日藥就ok. 我都有張個女唔肯食藥同"羅" d 舊藥比佢睇, 佢同我講佢d藥無副作, 所以bb會比較接受. 在我心目中最緊要個女無事同有個醫生可以"甲"佢, 貴d 都無辦法. 不過我知Dr. Lam成日去四周圍出國講解用藥同醫學講座.

複式洋房

Dr. Lam 的講座, 好似是關於重金屬對小朋友的影響, 你們是否有聽聞? :lol:

大宅

我個女係5-6個月, 晚晚訓得唔好 (即起身1-2次又成大喊) 因我好 like 吃魚, 驚個女水銀過多, 所以剪左d hair 去驗, 結果水銀無問題, 但某種金屬比較高, 所以要食d 維他命一段時間 (包括1-2支維他命 + 魚油丸) 我睇報紙登過係日本食魚油丸report for 小學生, 一批有食魚油丸另一批無食太約三個月, 有食個批小朋友d集中力比之前耐左. result : 魚油丸係可以幫助腦部發展. 所以我個女成年都無停過食魚油丸.

洋房

what's the brand of the "fish oil" your daughter is taking ?

Thanks

民房

May I have the doctor's details. Thanks !!Please PM to me

子爵府

畀面勳章

歲半的bb可以吞到魚油丸嗎?

大宅

魚油丸係醫生開散裝(太約夠1個月份量), 每日食一次剪張膠囊放入粥一齊食. (如果第一次食試下羅幾粒, 唔知bb肯唔肯食, 因我覺得有d "星".)

首頁

尾頁

跳至