自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

今日囡囡發燒去到37.8度所以無返學,唉.....
希望佢只係燒一燒,一陣就退燒啦!

ps學校指引話高過37.5唔好返學

別墅

我間學校37.2 已經唔比小朋友上堂啦....

男爵府

休息下先

大宅

好媽媽勳章

真係多了小朋友發燒,我仔仔又是一樣,昨日呆在家中,又令人擔心,不過今日好番好多...已放心....
原帖由 chisum-ma 於 09-9-9 13:57 發表
我間學校37.2 已經唔比小朋友上堂啦....

大宅

好媽媽勳章

del

男爵府

我妹個女間學校呀,
今日請病假,
聽日要休息多一日,
後日先可以返學,
其實都好ga,可以保障到大家.
(不過佢係讀緊幼稚園)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係囉...我都記得miss話37.5就唔好返學...
亞女k1返左一個月睇左3次醫生...
第3次冇發燒...但就有鼻水...醫生開左退燒藥...但就講明38/100.4先要食@_@?即係點?
如果比你知道學校有5個人中左h1n1...你重會唔會比你小朋友返學??因為學校話要有10%先可以停課-.-!!
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

大宅

我地都要請1星期 女女check佐冇中豬,但呀仔冇check,都唔明點解一齊去流感診所睇,check一個唔check一個,6歲唔夠先比check,仔仔7歲唔比check ,the doctor say my son over 6歲wo.so no need. ......但佢地學校有over3個確診 .都唔知帶唔帶仔仔睇多次好.......

大宅

去到流感診所都唔比check.有燒,咳,鼻水,呵,喉嚨痛都唔check,實際豬流感慨公報數目都可疑 肯定唔止咁少

子爵府

畀面勳章

我仔琴日都開始燒!個dr.話會燒2日tim(岩岩返k1)
但係好彩今日已經精神左好多同埋肯食野

大宅

我細女(k1)間幼稚園正頭出通告, 話退燒後三日至好返學呀.

原帖由 clementbaby 於 09-9-9 14:49 發表
我仔琴日都開始燒!個dr.話會燒2日tim(岩岩返k1)
但係好彩今日已經精神左好多同埋肯食野
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

複式洋房

我囡嗰間37度已經唔可以返

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

醫生話囡囡無h1n1,係喉嚨痛初起所以燒。
唔知係咪尋日飲左杯朱古力,係查理布朗買既,所以又喉嚨痛呢??
我囡囡食朱古力就好易病。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢輪真係好多人發燒,我兩個女都燒咗成個星期,現在已退燒,但無曬胃口和好疲倦,現在可以返學,但又好驚佢染到豬流感,因為佢果級已經有廿幾人發燒,仲有幾個確實了係豬流感,真擔心。

子爵府

阿囝岩岩開學無耐。。昨日搭校車冷親。。今朝流鼻水,請左一日病假。。但就無發燒。。

伯爵府

我個囡開學2個星期已經請左2日假喇~今朝我同佢探熱,明明冇發燒...返到學校,老師打黎話佢發燒,要即刻接走~~~ 聽日都唔會返學住喇~~~休息多一日先~~我知阿囡扺抗力差,但冇諗過咁易中蕉囉~

珍珠宮

休息吓喇!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

琴日我女都有徵燒
又多痰
今日都請假無返學
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

別墅

我家姐個女今朝係屋企都係好地地咖,一返到學校無耐就發燒,都唔知係佢自己唔舒服,定係俾人感染到,小朋友抵抗力真係好弱~

翡翠宮

my boy has sick leave over a week last month seems is not avoidable for entry n1

首頁

尾頁

跳至