親子旅遊

跳至

首頁
23456...29

尾頁

子爵府

Re: 請問有冇7月去北海道睇花海既參考??

chris,

你改到7月出發就好lu. 因d花開正靘d.

子爵府

chris,

我都book左四季. 但佢d英文真係..... ?-(

尼份係booking, 唔明中文字:
[﹛Thank you for your mail.
14 ,15 July 2 night stay Japanes style room 本件正□甩它旦及云朿盒 OK reservation.
No credit card. Cash (\) only.
Please return your answer. If no return your answer.
Thank you. ]

尼份係問幾錢, 你知唔知日式有冇standalone toilet?

[Thank you for your mail.
\7,350﹣4﹥\29,400 \500﹣2﹥\1,000
\29,400≒\1,000﹥\30,400
\30,400(in tax)
Reservation OK?
Please return your answer.
KIZUNA]

佢地好似在札幌有車到附近喎. 但日文睇唔明?

旭川空港より車で約40分、空港より富良野方面 行きバスに乗り
上富良野バス停で下車。
JR富良野駅より車で15分。
JR中富良野駅より車で5分 。
札幌より高速バスふらの号で約3時間。終点ふらのバスターミナル下車。
富良野バスターミナルより車で16分。
※JRやバスを御利用になるお客さまはご希望があればお迎えにあがります。
 予約時にご相談下さい。

男爵府

請問 6月頭去 富良野, 美瑛係咪唔啱時候
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

子爵府

CJBaby,

我估未係最靚既時候. 咁遠去到, 梗想見最靚既景啦.

CJBaby 寫道:
請問 6月頭去 富良野, 美瑛係咪唔啱時候

男爵府

Icycream,

其實我都唔識日文, 你可以試下用翻譯網, 可以由日文翻譯為繁體中文, 大致都明白o

EXCITE翻譯

1. d中文我都睇唔明
2. 除左cottage有獨立bath & toilet, 其他都要share
3. 前往Pension既交通(希望冇譯錯)
旭川機場乘車約40分,在上富良野巴士站下車。
JR富良野站乘車15分。
JR中富良野站乘車5分。
札幌以高速巴士furano號約3小時。終點furano巴士站下車, 富良野巴士站乘車16分。
※利用JR和巴士的客人如果希望有迎接, 預約時請商量。

子爵府

chris,

請問你可否告知Cottage Himawari/Resort House BiBi 既website 丫?

我試過呢個translate website都唔係好明, 特別係d好似中文字去中文字. e.g: 14 ,15 July 2 night stay Japanes style room 本件正□甩它旦及云朿盒 OK reservation.

anyway, thanks so much.

chris- 寫道:
我book左民宿喇(Cottage Himawari/Resort House BiBi), 不過未租車, 而家仲plan緊行程o

男爵府

Icycream,

Resort House BiBi~Click here~呢間係美瑛

Cottage Himawari~Click here~呢間係中富良野

你要快d book先得, 因為好快full.

子爵府

chris,

見你咁講, lunch time我好心急打idd去Cottage Himawari, 用左差不多半小時, 叫做made booking. 14-16 jul. 希望順利啦.

但bibi個間cottage type c已full, 因有bath room + wash room inside.

aiya, 好刺激丫.

民房

Dear all

I plan to go to Sapporo in mid Aug. Do you think there's still any more Lavender? Also, if I join tour, which one is good in Hong Kong?

Looking forward to your reply

子爵府

chris,

我好開心丫. 我都book左Cottage Himawari 14-17 jul 啦. 唔知有冇機會遇到呢?

快d... plan野啦.

子爵府

kl,

我見永安新出既行程幾好丫. if you want to join tour.

民房

Thanks for your feedback. Is 16- 21 Aug still okay to find the Lavender?

子爵府

KL,

永安本行程書有講.

男爵府

Icycream,

Book到就好喇, 我見14&16號都full左, 我17號先出發所以唔會遇到你, 20號才住Cottage Himawari, 不過我住一晚, 你住三晚咁多, 你唔試多一兩間pension?

子爵府

chris,

你有冇個本"RURUBU北海道"既書? 聽說在北海道揸車好好用. 地圖也頗詳細,有路線圖. 用Navi check 要去既地方就唔會走錯.

我宜家又去耐d, 改左flight 12-21 july. 有兩個富婆同行. 佢地成日跟李純恩, 濤哥去旅行. 有多個伴一起玩, 開心d. 需然都係我plan行程. 佢地話唔想成日搬行理喎.

大宅

終於都confirm晒d hotel/Pension, 要plan detail 行程la.
~-~-~-~-~-~wingwingchu

子爵府

wingwingchu,

你book左邊d hotel/Pension丫? 會租車嗎?

大宅

已經租o左車la.

Hotel/Pension:
札幌 - 札幌東橫Inn酒店
富良野-Pension Furanui
定山渓-Grand Hotel
小樽- 希爾頓酒店
函館 - 函館國際酒店
Total 8 days

~-~-~-~-~-~wingwingchu

子爵府

wingwingchu,

你租車是否只for富良野? 幾$呀? 邊間租車公司丫?

我剛book左札幌 - 札幌東橫Inn北口酒店2晚.

男爵府

Icycream,

我冇買rurubu本書, 因為係日文我都睇唔明o

係yahoo旅遊到睇到北海道開左個大型Outlet:

北海道最大型的Outlet Mall「Chitose Outlet Mall Rera」已於4月29日開幕。Chitose Outlet Mall Rera佔地112,320平方米,集合了共77間日本及國際名店,售賣時尚服飾、皮具、戶外用品。

地址﹕北海道千歲市柏台南1丁目2-1

營業時間﹕
店舖﹕10:00至21:00(冬季至19:00)
食肆﹕10:00至店舖關店後1小時
交通﹕JR南千歲站,步行3分鐘
網址﹕http://www.outlet-rera.com

為了讓大人小孩都能在此快樂地逛街,Rera內設置了小孩專用的遊戲間和廁所,就一般的暢貨中心而言,這點極少見,也格外引人注意。

除了購物,Rera有可容下500人的用餐空間,內有以北海道食材為主的6家餐廳,並有齊聚5家拉麵店的「千歲拉麵博覽會」,與4家甜點店,相當能吸引為美食而來的人o

首頁
23456...29

尾頁

跳至