嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

BB的頭瞓扁了,有得變返圓嗎?

BB就快四個月大,但個頭瞓到好扁,請問還有機會變返圓嗎?

複式洋房

Re: BB的頭瞓扁了,有得變返圓嗎?

4個月度就定形ga啦,盡人事啦~迫佢側個頭去另一邊訓lor~訓覺或平時訓低用d野墊高平左果邊,令佢個頭拎多d去另一邊…平時同佢玩呀,食奶呀,就盡量0係佢無平果邊做,為求做到佢拎多d去另一邊,越多越好…真係盡人事啦~我個女都係咁,由2個月半已經開始做呢d野,係好左好多,不過都仲有少少平,不過姑娘話生左頭髮都無人會拎高你個b d頭髮睇下平唔平啦~又講得幾岩既~
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

男爵府

我亞b都做左偏頭黨呀,醫生都系話頭髮長了就吾覺喎,佢仲叫我摸下自己個頭,系咪一樣系扁呀.
[em:3 :]

別墅

wingtse,
你試下同BB搓下個頭仔,不過唔好咁大力喎~
我個女個頭都扁左,不過我奶奶話同佢搓過都冇用,因佢個頭太硬 不過唔洗擔心架,好多BB識轉身之後會打側訓,訓訓下就會圓返

過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

男爵府

好媽媽勳章

我仔仔都係後面平既, 到而家3歲半啦, 用晒所有老人家講既方法又咪咁, 我都唔俾佢剪平頭裝, 一黎扁左二黎佢孖轉仲要好似兩只後眼咁, 嘿嘿嘿. *_* 醫生話遺傳架因為老公都係扁頭仔, 呵呵呵.

珍珠宮

醒目開學勳章

我囝囝個頭都扁晒, 成粒粟子咁 :cry:
最慘佢冇乜頭髮
好顯眼

大宅

chilli 寫道:
最慘佢冇乜頭髮
好顯眼

Hi Chilli,
How's your son?
Is he having more milk now?
Ho Yin is back to normal now (having about 7-8 oz 4 times a day plus rice cereal and fruit).
My Ho Yin has a flat head as well.
We have tried everything but I dont think they work.
Well, when he has more hair, he will look better (now 成粒粟子咁)!!!
I actually find it quite funny (bad mum!!!).

大宅

記得我的囝囝初生是給奶奶湊,湊到個頭扁了,左面扁到起了個角,我的媽媽看見很心痛,覺得奶奶常給他睡在床上,不抱他,結果一個多月比我媽湊,她天天幫bb搓頭,結果個角真的沒有了,你的bb四個月不知有沒有用.但你也試試得閒就幫bb搓頭.

禁止訪問

大宅

chilli 寫道:
最慘佢冇乜頭髮
好顯眼

ME TOO,仲成日出街比人笑佢扁頭仔 :cry:

首頁

尾頁

跳至