爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

民房

甚麼是數碼廣播,有甚麼好處呢﹗

請各高人發表你的意見。要不要買TV和買解碼器呢﹗ 多謝各位高人的意見先﹗ ?-( :arrow: :arrow: :arrow:

大宅

BK Milk勳章

Re: 甚麼是數碼廣播,有甚麼好處呢﹗

以我理解,因現在有很多地方都未能安裝理想天線接收,所以現時的無需繳費的電視,改變廣播方式,針對本港的特殊地理環境,可能未必要設有天綫,只要像上網一樣,Plug in 電話插,加上一個解碼器就可以,理論上效果應有改善,實際如何,則有待觀察.
Papadaddy :wave: :mrgreen: :wink: :cheeze: ;-) :-P :lol: :-) :-D 8-)

大宅

買TV, 要買支援HD(High Definition), 就算係LCD TV或者Plasma, 其實有好多都未係去到HD級數, 買果陣要留意一下.
我個仔好得意架

複式洋房

會有DVD的質素, 幫我修理電視嘅老兄講, 07年會全面轉數碼廣播, 買電視最好等遲啲

大宅

BusyBaBa 寫道:
會有DVD的質素, 幫我修理電視嘅老兄講, 07年會全面轉數碼廣播, 買電視最好等遲啲

其實政府已規定左電視台要06年做部份的數碼廣播, 要大家準備迎接08年奧運, 因為大陸已講明08奧運會用HD播放.

其實而家都有唔少電視已支援HD的, CRT都有, 都要成8-9千蚊一部.
我個仔好得意架

大宅

你都好厲害啵~貼左咁多問題:

《請問誰人知道擴音機問題:ONKYO(安橋)TX-SR602,YAMAHA(山葉)RXV-550G,DENON(天龍) AVR-1905, MARANTZ(馬蘭士) SR5500, 請問那一部比較好呢?
關於HDD(DVD)錄影機和普通DVD錄影機有人會嗎?
新發現DVD極級燒錄,機王之王
DVD硬碟極級燒錄,機王之王出現了,是嗎?
有關3G手機的問題
請問那一部MP3機價錢平又可以當收音機用
充電電池 MiMH and NiCd 有甚麼分別
甚麼是數碼廣播,有甚麼好處呢﹗
十分急想買抽濕機(請買問甚麼牌子好呢?)》

****不過答你o既人都好多,但你一句回應多謝都冇啵!****

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至