嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

BB 食 A+1 既媽咪....

你地 BB 食咗好唔好 ar?
大便 ok 嗎?

大宅

Re: BB 食 A+1 既媽咪....

我個女原本食S26嘅,見佢成日有好多痰、啲便便好綠、有白色粒粒 & 好爛,所以最近轉咗食 A+,而家好少有痰同埋啲便便變返黃色一條條,仲有好明顯白淨咗、長肉咗!

男爵府

好媽媽勳章

chilli ,
我亞囝都好夾A+, 重得好好! 又好似真係白淨咗!!!
佢每日都有大大, 又有時仲有兩次呀!!

複式洋房

我覺得幾好呀, 日日都有大便架 .

禁止訪問

大宅

我囡囡初出世時食雪印的, 但便便就好硬, 重有時在便便出現白色粒粒TIM. 後來經親友介紹囡囡就轉食A+1, 不過我的親友教我不要跟足1比1調教, 最好比多半安水就好D, 一來BB唔會咁熱氣, 二來不用迫BB飲水. 另外因為BB未必吸收到奶粉全部的營養, 便會排出. 所以在開奶的比列水多半安是無問題的.
:lol:
Hello ! 我叫Jodie~

珍珠宮

醒目開學勳章

唔該晒各位, 我而家安心同囝囝轉食 A+ 啦

男爵府

我亞囡都係食A+大既
而家轉左2號,都冇問題
幾好

首頁

尾頁

跳至