自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇寫回郵地址?有冇向郵局查詢?

大宅

呢d野好難講~~
問題係你有無真係寄咗,現在只有你至知。
如果有咁通常遺失咗係買家負責。

買咗貨之後當然唔可以因為後悔而要求退貨。

至於有限期方面,雙方都有責任,買家應問清楚至比錢,賣家亦應該了解咗自己張卡先,如果唔係你賣過期卡人地梗係發火啦!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

封信我有寫回郵地址,問過郵局有時真係會耐d~咁我唯有等啦~只係買家唔想等,要退錢先~我覺得大家都有問題,但現在好似我要認我錯晒而要退錢比佢咁,我先想聽多d意見傘~

張咭收到第3日我已經寄左~但封信又冇寫明要幾時,只係話可轉樣比第3者,咁見上網有人賣就賣左佢,我都唔知點解會咁麻煩,我日日都收到佢pm問我點解仲未收到,我都唔知點答喇

如果我冇寄到而為左佢120既,我都唔會post出黎話如果係我唔岩既,我比返錢佢啦~

寄~我真係寄左~係咪比返多小小時間郵遞會好d定3日定我生死呢??

我係bk有時都會賣下野,收到冇用就賣,我想講我信用好緊要,唔想人地覺得我係個網上騙子
http://www.uwants.com/attachments/day_071009/20071009_ac433c37df94829a0fffH86bsiiFClBw.gif

男爵府

原帖由 wendycyp 於 09-9-10 16:32 發表
我老公都有放上yahoo賣, 不過就係因為怕過期, 所以成交之後都係約面交.... 就唔會出現你哋依家呢個誤會喇....

如果我知既~我面交啦~我最怕煩

http://www.uwants.com/attachments/day_071009/20071009_ac433c37df94829a0fffH86bsiiFClBw.gif

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我好明你心情....我個買家追足 1 星期多...又要退 $ 又要嘈@#% .....終於追左 8 day 突然靜哂,再 pm 問先 say yes 已收到 寄平郵要9 day 先收到

大宅

原帖由 mosski 於 09-9-10 16:49 發表

如果我知既~我面交啦~我最怕煩

面交都有面交煩~~
例如失約,出來至諸多要求等。

男爵府

唉~有人明就好喇~~~

有冇人知我仲有咩可以做多d呀???

我唔想比人不負責任咁~!

9 日先收到............mouth: mouth:

男爵府

原帖由 Snot 於 09-9-10 16:54 發表

面交都有面交煩~~
例如失約,出來至諸多要求等。

咁又係..........即係唔好係網上賣野喇.....

我買野除非賣家保證幾多日收到,唔係唔到8-9日我都唔追,因我真係唔知賣家可以做到d咩,都寄左,唔係想話件事我岩,係我睇法傘~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都試過買野,係足足一個星期先收到.~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

大宅

郵寄既野又真係好難講

大宅

原帖由 mosski 於 09-9-10 16:45 發表
封信我有寫回郵地址,問過郵局有時真係會耐d~咁我唯有等啦~只係買家唔想等,要退錢先~我覺得大家都有問題,但現在好似我要認我錯晒而要退錢比佢咁,我先想聽多d意見傘~

張咭收到第3日我已經寄左~但封信又冇寫明要幾時, ...

其實我都唔知要咁耐,佢可能唔明咪緊張,話曬對方都驚比人呃,比人呃實會有點生氣同語氣唔好,唔好太上心。

我諗你首先叫佢放心,同佢講等一個星期,仲收唔到你講清楚你會點安排(例如告訴佢退唔退錢,講明你會點幫佢追查等),比到買家信心,feel到你係有責任心,等佢放心。

如果收到但張卡過期用唔到,你亦應該退錢,話曬賣家唔可以一句話唔知就可以賣張過期卡比人過骨。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有d人係唔明嫁~~好似我賣野咁呀~~星期一寄,星期二打電話黎問點解未收到,星期3問我有無寄,星期四話重未收到,星期5都係未收到,星期六早上打黎話重未收到,下午打黎話收到~~有d人係太心急,寄左出去真係唔知郵局幾時到嫁~~打去問的職完都答唔到實際時間~~唉

子爵府

畀面勳章

回覆 28# mosski 的文章

呢個月收件真係耐左!之前1、2日邊到寄黎都實收到,我上星期試過要5日
^.^

大宅

I try before in Mei Foo, tell them my card is expiry about 10 days, they let me join also.

子爵府

畀面勳章

你講得好公道,請你們睇晒D post 先回,我係同意她post出來給大家評理架,我並唔係後悔買佢張咭,而係賣家說9月6日寄出我現在都仲未收到,唔日日上來pm賣家話仲未收到免賣家誤會我收唔到唔出聲,加上驚收到都已過了期
原帖由 Snot 於 09-9-10 17:15 發表

其實我都唔知要咁耐,佢可能唔明咪緊張,話曬對方都驚比人呃,比人呃實會有點生氣同語氣唔好,唔好太上心。

我諗你首先叫佢放心,同佢講等一個星期,仲收唔到你講清楚你會點安排(例如告訴佢退唔退錢,講明你會點幫佢追查等),比到買 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實郵寄貨品, 我無論平貴(試過賣$5)都加$1.2寄郵遞証明, 唔使咩影相, 又唔驚買家撒野話我冇寄或錯地址!

男爵府

其實比多小小郵遞時間我~應該係比郵局~

我唔想3日定我生死傘~!

如果下次咁麻煩~我會做多小小野~唔想比人誤會~我上網買左成年野~賣家都冇咁做~我亦唔知原來次次都要咁做~!

如果張咭真係用唔到,我退錢比佢一定冇問題~我可以自己join返~只係我時間比較小傘~

點講都係誤會黎~加上大家都燥燥地mouth: mouth:

希望快d收到了結件事啦~
我只係有d唔開心傘~

珍珠宮

畀面勳章

雙方都無錯

平郵一向都無安全保證, 速度時快時慢

郵局既錯

如果over $100, 我會自費買投遞證明, 以免爭執

水晶宮

好媽媽勳章

雙方都冇錯...

係郵局問題...

唔知點解,近呢半年郵局派信速度慢到嚇死我....

一件可以入到信箱o既郵件,夠擔死成個幾星期對方先收到...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至