烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

超正推介--佐敦亞龍咖哩~!!!

唔知大家有冇食過亞龍咖哩呢??
我老公第一次帶我去食簡直係驚為天人 真係好好食~!!
成日以為亞媽整個d咖哩已經好正,但原來仲有高手 佢既咖哩係巴基斯坦咖哩,係有大量洋蔥,少少辣(可要求加辣,不過真係勁辣,見人食到孖潤腸嘴),香到不得之了 :mrgreen: 佢有咖哩雞,牛腩,牛利,魚,魷魚,蟹...等等~不過基本上我去到淨係用汁撈已經食晒成碟飯喇~!!!!
亞龍咖哩係係佐敦吳松街,晚飯時間要等位架,不過最耐10分鐘已等到位~平均消費$40-$50,出面可泊車~一句講晒"唔試唔得"
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

大宅

Re: 超正推介--佐敦亞龍咖哩~!!!

creamsoda

I agree with you too ~ 亞龍咖哩真係好好食!!

I really want to try again now......

lovely Jo Jo

別墅

有冇得揀唔辣家 :wink:

別墅

sandyyu007,
哈哈,你同我老公一樣,佢睇到我打呢個TOPIC都話忽然好想食,我上個星期先食完,真係正 :lol:

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

多謝分享!我會同honey去試下!

別墅

我都想試下,請問吳松街近著邊度?近唔近突破?

公爵府

畀面勳章

agreed ,

淨係撈d汁已經好正,肉唔多,但多洋蔥,我以前係尖沙咀返工,好多時都會去食,而家轉咗上環返工,已經有成4年幾冇食, 而家有人提起, 真係要搵日要去食一次, 個度有好多食咖哩既地方, 千祁唔好去錯 :mrgreen:

大宅

係好味架

我食左10幾年

不過似乎以前好味d..

別墅

Kimkim ,
冇得揀架,只有得加辣,其實都唔算辣既,係食到最尾有少少咁囉~不過放心啦,佢有大量凍水供應架 :mrgreen:

子爵府

吳松街邊度??近聖地牙哥果頭嗎??

別墅

bbccqq ,
係永安百貨公司後面,聖地牙哥再入些.....
哎呀,冇乜好特別既建築物喎.......不過佢對面有個垃圾站架

禁止訪問

大宅

Hoba,

有無祥細資料呀.
xo仔

男爵府

好過阿龍咁誇
我去食燒鵝時望過未食過
得小貓3,4隻,又唔係平,所以唔敢試.

阿龍比以前差, 但仲係好味
起碼平平地
2個人一百幾拾就埋單
唔辣可以食茄汁

同事介紹話紅磡間專業咖哩都唔錯

別墅

8-9年前嗰陣真係好正,現在差咗好多......

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

i will go eat with my husband next week....thx

伯爵府

好媽媽勳章

我都好想去試下亞龍咖哩, 紅磡個間專業咖哩我食過, 覺得麻麻地, lunch去都要$40up一個咖哩, 只包飯或薄餅, 得水飲, 冇其他小食叫.

係大角咀都有間好正架, 又平又低食, 係大角咀道叫"越旺美食", 細細間, 一個咖哩連飯or薄餅連野飲都係$30, 下午茶既tea set $16. 仲有好多小食可以叫. 二個人佰幾蚊已經好多野食, 我最鐘意食佢d牛油雞翼, 好入味, 咖哩我就覺得椰汁咖哩好食過洋蔥咖哩.

首頁

尾頁

跳至