夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 老公講咩說話會令你喊?!

好簡單.........「咁多年來,辛苦你啦....老婆」
:mrgreen:
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

洋房

cocolin79913
『呢日就係我老公最感性的一天•係我心目中永遠都唔會忘記』仲有就係我生完bb之後佢親手做左張咭比我,收到之後真係好鬼感動。

今天是2004年4月12日•星期一  天晴
『其實前幾天,都覺得有問題出現。但一直都沒有去尋求問題的起源,但到今天我終於知道答案了。』
一早我打回公司請假,跟著乘的士前住醫務所。當時的心情好緊張,但其實心裡有數。看醫生只是把我心中的答案確定。當我留完小便,再前進入醫生房間時,一打開門便看到桌上的驗孕棒,當時十分心急看看結果是什麼?心不停地唸著:〝唔好中•唔好中••••〞
但誰知,棒上出現了‘兩條赤紅紅的線’。當時腦海同心裡都是空白的,醫生尊重地問我你的決定是怎樣?當然想我回答佢要定唔要個BB啦!這刻心裡一直都只有一個不負責的答案,但最終我都沒有說出口。之後我就帶著煩憂的心情離開,踏出門口,我揪著香煙便打俾BB既爸爸亞龍將事情一一告知。當時亞龍的心情好開心,但同樣尊重地問了我一條問題。“你決定點呀!”我口快快地回答:「當然唔要啦!根本無可能要個BB!」聽到我的回答之後,亞龍就告訴我現在什麼都不要想,等待佢回來和我一起解決。這時我聽出亞龍的聲線變得有點兒沙啞同好唔開心。之後我便慢慢地散步回家,每一步的心情都好忐忑不安,都唔知可以點?一邊行.一邊想:「我應該負起呢個責任?還是負起謀殺之罪?」當時個心好矛盾,忽然手機震動著,看看來電原來係亞龍。我急不及待地接聽,之後我們便相約一個地方見面。見面的這刻,亞龍的影子由細變大地走向我面前,當時心情好平靜。雖然我唔知道亞龍的心情是什麼,但由他的雙眼便告知我,他很愛我,唔想我放棄BB的生命。因為亞龍的眼淚跟隨他的步伐地淌著。之後便出口地向我說:「你可唔可以要個BB呀!我會負責任、把最好的東西給你同BB、會令我同BB開開心心••••」亞龍動聽的說話,真使我淚流滿面。所以最後心軟地決定•••••做個好媽媽。』

我亞b係12月24日出世! 佢出世重9磅9呀!所以我要開刀生! ;-) bb有個網站嫁!想知9磅9係咩身形就去睇睇啦! ;-) http://hk.geocities.com/cyb12242004/index.htm

大宅

恭喜你

伯爵府

好媽媽勳章

唔比家用我.... :mrgreen: :mrgreen:

全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

禁止訪問

大宅

兄弟如手足, 老婆如衣服.

翡翠宮

因為我係一個極度容易咸的女仔,所以唔需要我honey講乜野說話,只要佢大聲少少造我,我已經會咸得出,所以佢唔敢大聲同我講野 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至