自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

agree...因為你可以剩係add你自己啲friend

原帖由 hoho0728 於 09-9-11 10:15 發表

其實防人之心不可無係啱,但你樣樣都左防右防,做人好辛苦,其實我覺得係FAEBOOK個度放相無乜問題,係睇你自己點處理,係FAEBOOK你可以只係ADD你識得朋友,真係朋友,而唔係網友,其實擺下相,講下近況,又唔會有咩特別影響 ...

珍珠宮

原帖由 montana 於 09-9-10 10:55 PM 發表

大家係度交流下無所謂,但唔好人地講d咩都當係真,凡事都要用下腦,由其是涉及到利益同錢銀之間既問題,真係要打醒十二分精神小心為上。

Agreed!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

侯爵府

原帖由 montana 於 09-9-10 22:55 發表

大家係度交流下無所謂,但唔好人地講d咩都當係真,凡事都要用下腦,由其是涉及到利益同錢銀之間既問題,真係要打醒十二分精神小心為上。

agreed. 防人之心不可無.

大宅

呢度都见過有人post問, 大家幾錢人工啊, 屋企有0羊人啊....等等.... 又有好多答wo.....

大宅

咩人都有, 都係小心D好, 連'奧巴馬'都叫大家玩FB要留意, 就知呢個係'今時今日'的大問題!

珍珠宮

畀面勳章

我老公成日都提我小心,所以真係唔好post太多私人事俾人知.....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好同意,所以有時睇到d尖酸刻薄回應,語帶挑釁D回覆就 近排真係多左好多

原帖由 mrsright 於 09-9-10 22:31 發表
見到今日判 "誤殺" 單野, 大家都知乜事啦, 又大家都知係bk有關連啦.

唔係講單案, 亦唔係講事主同被告.

所以幾時都話, 家事唔好同人講咁多, 仔仔女女既相亂貼, 自己個仔個女點點點. 可能言者無心, 聽者有意, 唔好 ...

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 1511 於 2009-9-11 10:55 發表
呢度都见過有人post問, 大家幾錢人工啊, 屋企有0羊人啊....等等.... 又有好多答wo.....

幾錢人工都問?

禁止訪問

大宅

原帖由 Angel_BB 於 09-9-11 11:34 發表

幾錢人工都問?

有啊, 我梗系吾睇呢的post啦....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁其實..網上世界...一向都係小社會..唔可以睇樣就知人地好定唔好...

現實世界都係咁架啦...初初好好傾好nice咁..原來係想搵人著數..係學校,公司等地方都日日發生

大宅

所以我係face book唔會add d 無謂人, d 人有成幾百個fd,何來? 我個人就唔鍾意比人知道太多私人嘢.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我自問都幾小心架
到而家我都堅持唔玩FB
朋友點撩我都唔制
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

侯爵府

醒目開學勳章

我唔熟facebook的, 我想請問, 係咪我放上去既野, 只有我accept左既friend先可以睇到既呢?

即係我無accept既人, 應該睇唔到我既任何野架??

原帖由 gion 於 09-9-10 22:46 發表
所以我一定唔會響度擺小朋友張相出黎,莫講話一家大細合照.
亦唔會洩露自己做咩工,邊度返工,邊度住.
網上太危險,其實連facebook都唔好放咁多私人野添呀. ...

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

公爵府

自己可以設定: 公開比所有人/ 朋友和朋友的朋友/ 只有朋友

我設定咗只比朋友睇, 仲要唔會隨便add朋友

原帖由 happypiano 於 09-9-11 12:12 發表
我唔熟facebook的, 我想請問, 係咪我放上去既野, 只有我accept左既friend先可以睇到既呢?

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

水晶宮

衣家好多人黑左人地FB戶口...跟住周圍同戶主朋友話系邊度邊度旅行唔見左銀包叫朋友寄錢救急...我都收到過...
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 happypiano 於 09-9-11 12:12 發表

呢樣野我都要請教下呢度既網友.
因為我有個A同事係不在我friend list之內,但我同A有共同同事,呢d同事如果響A既相留過言,都會響我既NEWS FEED反映到出黎,結果我一CLICK 果張相,呀A成本相簿我都睇到.

民房

可 以 SET PRIVATE (ONLY FRIENDS)﹐ 但 係 每 次 都 咁 秘 密 好 冇 癮 。

所 以 我 唔 敢 擺 咁 多 私 人 野 上 FB﹐ 最 多 開 個 PRIVATE既 ONLINE ALBUM同 D好 CLOSE既 親 朋 好 友 分 享 。 一 定 要 INVITATION先 睇 到 果 D至 好 UPLOAD。

有 時 唔 知 D有 心 人 會 點 樣 利 用 自 己 D私 人 相 。

原帖由 gion 於 09-9-11 22:04 發表

呢樣野我都要請教下呢度既網友.
因為我有個A同事係不在我friend list之內,但我同A有共同同事,呢d同事如果響A既相留過言,都會響我既NEWS FEED反映到出黎,結果我一CLICK 果張相,呀A成本相簿我都睇到. ...

大宅

同意!防人之心不可無!

首頁

尾頁

跳至