自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

明白喇, 我以後會小心d, thanks.

男爵府

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 hokkaido-ema 於 09-9-12 03:15 發表
可 以 SET PRIVATE (ONLY FRIENDS)﹐ 但 係 每 次 都 咁 秘 密 好 冇 癮 。

所 以 我 唔 敢 擺 咁 多 私 人 野 上 FB﹐ 最 多 開 個 PRIVATE既 ONLINE ALBUM同 D好 CLOSE既 親 朋 好 友 分 享 。 一 定 要 INVITATION ...
我用Picasa,設定咗必須登入才可觀看,是否只有我邀請的人才可登入,其他朋友都睇唔到?

男爵府

珊瑚宮

畀面勳章

原帖由 hoho0728 於 09-9-11 10:15 發表

其實防人之心不可無係啱,但你樣樣都左防右防,做人好辛苦,其實我覺得係FAEBOOK個度放相無乜問題,係睇你自己點處理,係FAEBOOK你可以只係ADD你識得朋友,真係朋友,而唔係網友,其實擺下相,講下近況,又唔會有咩特別影響 ...

同意 Facebook 係可以 set security ... 只係 share 比你Friend list 裡面D朋友咪得lor ...

禁止發言

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

好同意呀, 都係小心d好

原帖由 mrsright 於 09-9-10 22:31 發表
見到今日判 "誤殺" 單野, 大家都知乜事啦, 又大家都知係bk有關連啦.

唔係講單案, 亦唔係講事主同被告.

所以幾時都話, 家事唔好同人講咁多, 仔仔女女既相亂貼, 自己個仔個女點點點. 可能言者無心, 聽者有意, 唔好 ...

大宅

好媽媽勳章

防人之心不可無 ... 真係老生常談

o係網上我都唔會講太多私人野
無論bk或facebook都係
覺得咁好無安全感

有d人真係打開肚皮咁 咩都比人睇
佢地真係好勇囉 ~~
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

大宅

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 hokkaido-ema 於 09-9-12 03:15 發表
可 以 SET PRIVATE (ONLY FRIENDS)﹐ 但 係 每 次 都 咁 秘 密 好 冇 癮 。

所 以 我 唔 敢 擺 咁 多 私 人 野 上 FB﹐ 最 多 開 個 PRIVATE既 ONLINE ALBUM同 D好 CLOSE既 親 朋 好 友 分 享 。 一 定 要 INVITATION ...

我都係呀, 我開左個private alubm比親戚同好好既朋友睇我地既相,同事我都唔邀請.

咁有咩辦法可以set到我未add既人連我個list有咩朋友都睇唔到呢?

大宅

好媽媽勳章

我老公一早都唔鐘意在blog or facebook放相或講野, 我現在就好明白佢的意思

民房

PICASA 應 該 無 問 題 丫 。 如 果 你 朋 友 COPY & PASTE條 LINK比 其 他 人 以 我 記 憶 中 係 都 唔 可 以 比 第 三 者 睇 架 。 (有 冇 人 試 過 呢 ﹖ )

其 實 以 FB話 ﹐ 係EDIT ALBUM > EDIT INFO度 SET左 ONLY FRIENDS 就 應 該 可 以 朋 友 以 外 既 USERS係 開 唔 到 既 。

不 過 FB咁 多 漏 洞 ﹐ 唔 敢 講 咁 樣 係 百 分 百 BLOCK左 D你 唔 想 比 佢 睇 果 D人 啦 。

原帖由 AnnaFlower 於 09-9-12 10:14 發表
我用Picasa,設定咗必須登入才可觀看,是否只有我邀請的人才可登入,其他朋友都睇唔到?

原帖由 gion 於 09-9-12 20:28 發表

我都係呀, 我開左個private alubm比親戚同好好既朋友睇我地既相,同事我都唔邀請.

咁有咩辦法可以set到我未add既人連我個list有咩朋友都睇唔到呢?

首頁

尾頁

跳至