意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77750

食手指

複式洋房

國民生產總值:402

食手指

有辦法可以制止阿仔食手指嗎?
見有禁止食手指水賣, 有用嗎?

大宅

國民生產總值:1753

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

Re: 食手指

My daughter also 食手指 these few days, it doesn't help even I tried to use 奶咀 to drive away her attention, she insists to 食手指. She will be very bad temper if I stop her.
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

民房

國民生產總值:21

有冇D咩辦法令佢唔食手指呢?

別墅

國民生產總值:648

我個bb都系, 由約兩個月大開始食, 食到家陣差不多四個月, 愈食愈勁, 手指都又紅又腫. 點算
佢都系唔食奶咀

伯爵府

國民生產總值:17254

熱血金章 BK Milk勳章

我亞囡開頭又係食手指架, 我唔想佢食手指, 於是就成日塞個奶咀俾佢, 但係佢唔 like, 後來諗住不如試下買第二個牌子o既奶咀o黎俾佢啜下啦, 點知佢又真係啜喎, 但係啜左一輪又唔要, 然後我又俾番第一個奶咀佢, 佢又食喎, 一路食到依家啦, 你地都可以試下買下第二d款式o既奶咀俾佢丫, 可能 work 架
(P.S. 第一個奶咀 :arrow: Nuk, 第二個奶咀 :arrow: pigeon)

複式洋房

國民生產總值:402

怕不怕將來要介食奶咀?

伯爵府

國民生產總值:17254

熱血金章 BK Milk勳章

唔怕, 介奶咀易過介手指 :mrgreen:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.