意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92764

請問怎樣清洗攪拌器for bb food用?

公爵府

國民生產總值:27716

請問怎樣清洗攪拌器for bb food用?

用bb洗奶樽液, 定普通大人用個d呢? thanks.

公爵府

Re: 請問怎樣清洗攪拌器for bb food用?

popo22
我無買啊! 我奶奶係英國買了個小型攪拌器, 樣子如下圖一樣樣, 只要顏色和牌子唔同! 剛剛煲了雞肉粥仔, 好簡單都幾好味呀! 您都快D試下啦

攪拌器PHOTO

公爵府

係呀, 我買雞腿肉呀

popo22 寫道:
Luzern:
你係咪買雞腿肉呀?

別墅

國民生產總值:640

Luzern :

你個攪拌器是否很好用呀, 我都想買一個, 是否放已煮熟的肉落去攪碎 ?

公爵府

CCC媽咪
我覺得如果初學食粥的bb, 可能用呢款攪拌器不是最好, 因為間中有一粒肉大了小小(其實又不算是大的)!
但如果bb不是初學者, 都ok, 好易用, 好易清洗, 細細部唔ar位!
我是放已煮熟的肉落去攪碎呀, 攪時再加小小水會攪得好d !
放已煮熟的肉落去攪拌器, 就唔洗買多部攪其他如生果容等!

CCC媽咪 寫道:
Luzern :

你個攪拌器是否很好用呀, 我都想買一個, 是否放已煮熟的肉落去攪碎 ?

公爵府

啊, 咁過一排再試啦~
我BB都要食幾個月藥啊! 初初佢都有D驚左我餵佢食藥, 但後來我唱歌仔, 同時又用手指或餵藥器同佢玩, 佢已習慣了用餵藥器食藥了! 因為他以為我同佢玩啊! 您嘗試下唔好咁緊張, 因為bb見到您咁緊張或唔開心, 佢就會受您面部表情影響而怕食藥或食其他野了!

popo22 寫道:
我尋日都開左黎玩咯
我係買PHILIPS大的攪拌器
都OK
但近排我BB有D驚左我餵佢食藥,所以唔多肯食半固體食物
過一排再試 :mrgreen:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.