想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想生,但老公唔想,有無方法

我想生個小朋友,但老公唔想,你地有無方法呀?

禁止訪問

Re: 想生,但老公唔想,有無方法

民房

HMTB11:

我都覺得要大家再傾下, 到底係為咩唔想生, 想當年我生亞仔時, 老公都唔係太想生, 不過我想生, 佢又無反對咁囉, 到亞仔出世後, 佢都無咩點理個仔o架, 抱都唔抱下, 真係好無意思呀! 不過而家佢心態唔同咗, 雖然而家我地未開始做人, 不過佢都會同我研究下一d將來bb出世o既問題, 我o既感覺都會好d, 所以你一定要有佢支持下去懷孕生子呀, 對你心理同bb 將來都會好d
;-) ;-) ;-) :-D :-D

禁止訪問

別墅

其實有好多男人唔怕結婚但好怕生仔,可能有時佢都講唔出咩原因佢會唔鍾意,但你都唔好怪佢,因為佢會更怕生bb,而且佢未想生但怕你唔開心而生的話,只會令你更唔開心,因為佢一定唔夠投入照顧你同bb的。我看過一d心理書,話有d唔想生bb的男人因為佢自己都未夠大過(心理上),佢娶老婆只係佢想有人專心錫佢同照顧佢,黎補上童年被忽略ge心理,你都係同佢傾多d啦^^

複式洋房

多謝你地

別墅

HMTB11

我同老公結婚時都係諗過多2年先要bb,
但我前幾個月想快d生bb,
(因年齡都唔細啦, 唔想等咁耐)
本來佢都唔想生住, 最後大家傾左幾個月,
一月開工造人仔啦...

男人同女人心態唔同, 佢地可能會受事業, 錢, 環境因素影響
而覺得未係時候要bb (我老公都係會咁)

我都覺得你要同老公傾多d, 了解佢點解依家唔想生...
所以大家要有共識呀, 第時對大家同bb都好d呀...

男爵府

我本身有一個3歲大既仔仔, 其實兩年前一直都好想生多個, 同老公講左2年, 但佢都唔肯, 一講到生多個佢就有千千萬萬個理由唔想生(兩個會分薄哂D野, 一個可以俾最好既野佢, 無咁多錢, 一個要返學, 一個要請工人湊, 好大負擔, 兩個會成日打架...................), 其實講離講去佢只不過係自私, 唔想生活質素下降, 想要食得好, 著得好, 住得好傘嗎! 如果頭果個係女, 我諗而家第二胎已出世了. 唔知生仔呢家野有無意外呢? 老公話除非意外就無得好講!

侯爵府

hmtb11,

唔可以單方面想架, 一定要同你老公傾掂先呀. 學佢哋話齋, 你了解吓你老公點解唔想生先, 如果唔係, 就算俾你生咗, 佢唔幫你手湊bb, 到時得你自己一個理, 佢可能又會後悔點解生咗架啦..

首頁

尾頁

跳至