母乳餵哺

跳至

首頁
56789...11

尾頁

別墅

Re: 2004年5月全母乳媽媽會所

我想我們的bb已經入了naughty stage la....
.......................................
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

男爵府

2011至尊種植勳章

明高仔都係唔識驚, 唔知危險 ga. 由 sofa 落地, 佢會個頭向下衝落去, 又鍾意用個頭頂撞床欄.
尋晚放佢o係大床, 我地見佢爬向牆, 咪用張棉被放o係牆邊, 等佢唔好撞到幅牆. 佢見張被軟林林, 就係咁坎個頭落去, 又越坎越高, 卒之咪 "bong" 一聲(唔係好大聲)坎到個頭 law. 不過佢無喊喎 , 真係 "un" 皮

別墅

睇下gathering果日, 那個bb最"un" 皮 la.....
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

大宅

swan

可惜你昨天沒有出席gathering, 我妹妹不知幾like monkichi個仔仔, 比人拖住隻手只會'含情默默'甘笑, 可能以為佢係女仔, 比人呃左都唔知

希望下次再約啦

男爵府

2011至尊種植勳章

上次我咪話我有好似來 m 的感覺o既........今日終於來喇.
有 d 唔係好開心........ 但係又有少少開心喎, 因為可以準備有第二個嘛........真係矛盾 :-|

複式洋房

真可惜今次未能參加.....

monkichi,
可否post你'囡囡'的相, 一齊分享下?

別墅

yes ar.....it's a pity la......really hope that we can join next time .....have a gathering of our 5月 bb ma....

別墅

dear all,

i've disappointed recently ar....coz i pump less milk.... :cry:
i know that my m may come in these few days...and don't know whether it's the reason that my milk decrease???

大宅

bb'為食'其他食物, 每餐都仲只係飲得5安奶, 但我都經常泵唔夠數, 中途又無噴奶反射, 泵好耐都唔會多好多, 我都明白有幾困擾, 看來想繼續全母乳真的不容易啊!

男爵府

2011至尊種植勳章

so far, 我的 m 都只係來了 1 次. 我都唔知 m 來係唔係會影響奶量. 不過 m 來之前, 個人會攰 d....可能都有少少影響啩. 飲多 d 水, 放鬆心情

明高仔都唔係食好多奶, 有時只係 4 oz. 本來佢每日食 2 餐粥, 不過我想佢食多 d 奶, 所以宜家只係食 1 餐粥. 但係佢都無食多好多奶, 只係多左幾 oz. 我前幾日抱住佢磅, 只係 21 磅左右咋....但佢六個月大已經有 19 磅架喇.

4 月 17 號又有 gathering 喎, 今次o係沙田, 近我
你地會唔會參加?

最近天氣開始熱, 我地幫明高仔剪短左頭髮, 唔可以再扮女仔 lu

別墅

o....i've missed sometimes in this web tim....ar ya... gathering...hope this time can join..need to discuss with hubby....how about u all....if u all can come will be the best la....want to see u wor..

男爵府

2011至尊種植勳章

我仲未決定參唔參加 gathering, 今晚問下老公想唔想先

大宅

唉, 汶汶又病了, 星期六傍晚開始發燒, 已經第四日了, 最慘晚晚半夜燒到103F, 訓都訓唔安樂, 睇怕今日要轉第二個醫生喇. :-(

男爵府

2011至尊種植勳章

Jimsald,
汶汶會唔會係出玫瑰疹?
有 d 有關發燒同玫瑰疹的資料, please click [size=medium]HERE

大宅

thanks monkichi, 你的資料很詳盡, 很有用啊!

汶汶暫時還沒有其他毛病, 就算連一點兒鼻水也沒有, 但就整日整夜都在燒, 還好在體溫不高時仍有玩的興趣, 但胃口卻差了, 眼看她又要消瘦一圈了, 好唔抵呀 :-(

別墅

dear all,

bb is now 11 months old la....
what 'll you all plan to celebrate bb's 1 yr old birthday leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee??

haha, so memorable for us lee......paid our hearts for 1 yr to our beloved one......

男爵府

2011至尊種植勳章

swan_lau,
最近好少見你o係 bf forum 出現, 正想 post message "通緝" 你呢
你宜家空堂?

明高仔生日正日剛好係公眾假期, 我地會全家一齊出街.......... 諗住去 cyber port 行下. 你呢?

別墅

monkichi,

oh no....yes ar....fewer times to browse here law...sor...sor.....

v. busy in sch. recently......help help!!!!!

misss uuu allllllllll

btw, what will expect to see in cyber port????

i've no ideas for chloe's birthday>>>>>as i think....she may not know what happen, maybe adult's gathering law....

haha, she likes to "stick" me everywhere when i back home.....so, bb always change......

how about yours....明高仔.....

珍珠宮

monkichi,
我回來你這邊打招呼
你們好勁啊!!就黎一年啦!!
我們那邊都不算熱鬧,得番10個媽媽到咋!!有d都打算停啦!!
我會作戰到底!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

2011至尊種植勳章

swan_lau,
um....cyber port.....都係早輪o係電視睇過........見到有個公園, 好似好靚咁, 所以想去行下 law....... 不過對於我來講, 都幾遠

首頁
56789...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊