爸爸專區

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Re: 單車, 那裡買平??

飛落樓梯, 型呀~
我部摺雞試過一次, 只係7,8級, 結果鍊又甩埋, 個舊令架單車企係度既野又飛埋出黎, 要番轉頭執番, 幾好笑 :mrgreen:

大宅

haha, 最緊要個人冇事...

番轉頭執番架車既parts事小,
執番自己既parts就唔好啦.....
我o的老骨頭, 好易散架.. hahahah

嘿嘿 寫道:
飛落樓梯, 型呀~
我部摺雞試過一次, 只係7,8級, 結果鍊又甩埋, 個舊令架單車企係度既野又飛埋出黎, 要番轉頭執番, 幾好笑 :mrgreen:

男爵府

dom

架野都係唔惦架啦, 前幾日踩踩下左邊腳踏又甩左出黎, 攪到要踩單腳踏落單車舖借架生修番上去, 幾型呀 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

買部新車玩啦.. keep 住一星期踩一次第(起碼), 身體好o的, 病痛少o的. 對自己, 屋企人都百利無一害 !

男爵府

dom

我差唔多日日都踩架, 不過只係5分鐘左右:mrgreen: :mrgreen: 雖然話代步0者, 都想買架好d既, 好玩d嘛, 起碼都大架d 呢, 咁我會踩遠d :mrgreen: :mrgreen:

大宅

係呀, 整架26"車, 去遠o的都安全(最緊要, 話晒有屋企ma)同放心o的.

有興趣入來大嶼出踩啦! 好玩架 ! train體能, 氣好正.
昨日跟幾個老手由TungChung到深屈道頂.. (大部份行人石屎山路 + 好少好少車行既深屈道-不過全程上斜). 我o的新手來回@3-4hrs. 夠我累到今日.. 不過我會keep住個個星期6踩 !

男爵府

嘩3-4hrs, 你真係勁呀, 叫我踩實斷氣都似!

大宅

有上有落, 可以有機會回氣... 中間有需要o米take a short break, 都唔會好辛苦既..

嘿嘿 寫道:
嘩3-4hrs, 你真係勁呀, 叫我踩實斷氣都似!

別墅

我之前都去過大嶼山踩bor,, 地點不清楚,, 不過可以睇到飛機起飛, 我個friend 用giant , 我租車踩,, 正到爆, 就因為係咁, 我先想買架26"摺車. (giant 就真係買唔起了, 5千多) 得閒同佢踩下. 個到有 人行山 ,不過不是好多人, feeling 幾好.

dom 寫道:
係呀, 整架26"車, 去遠o的都安全(最緊要, 話晒有屋企ma)同放心o的.

有興趣入來大嶼出踩啦! 好玩架 ! train體能, 氣好正.
昨日跟幾個老手由TungChung到深屈道頂.. (大部份行人石屎山路 + 好少好少車行既深屈道-不過全程上斜). 我o的新手來回@3-4hrs. 夠我累到今日.. 不過我會keep住個個星期6踩 !

大宅

TungChung 去 沙螺灣一路行一路可以睇到飛機起飛, 好多人都係果樹影飛機架..再去o米係深屈村, 再經深屈道上大佛.

如果踩呢條路..最好架車有24speed (硬架車仲好,輕o的麻) 一場來到, 想再去遠o的都得麻!

侯爵府

畀面勳章

dom兄真犀利,

單車又在行,大嶼山又熟路,打機又高手,瓣瓣都咁掂!....您有咩唔識架?? ?-( ?-( 予稱之為博士都無乜人敢反對,right?..... 小弟配服配服~

大宅

CCD,

嘩!做乜比頂高帽我.......呢度好多高人, 有排都唔到我啦...

咁巧合地我係呢頭住先識.. 其他野我都搭唔到訕架!!!hahaha

男爵府

dom

今日去睇車黎, 見到部$470, 有前後避震, 牌子好似係break point, 價錢合理嗎? 另外仲有部3舊幾, 都係有前後避震, 應該都係過左年先去睇多兩間比較下, 請問買呢d幾舊水單車有咩要留意呀?

大宅

price OK. BUT Be reminded that Next break point 正貨得red or green, 其他color 係fake!

NEXT 係iron架,重o的..
舒服o的就 前後避震車
輕o的就 前避震車

大宅

今朝踩上大佛, 食o左碗冰凍山水豆腐花.. 正呀!

別墅

你去邊到睇, 咁平既????

幾吋呀?

今日去睇車黎, 見到部$470, 有前後避震, 牌子好似係break point, 價錢合理嗎? 另外仲有部3舊幾, 都係有前後避震, 應該都係過左年先去睇多兩間比較下, 請問買呢d幾舊水單車有咩要留意呀?

男爵府

dom

咁我諗9成係流野, 因為咁既價錢我諗稍為有牌子個d都買唔到, 因為最平個部都係3舊幾! 睇外型好似幾掂咁! 睇睇下有條靚仔係度泵氣, 條友幾好笑, 係度扼水吹, 同我講話呢部野好易俾人偷, 因為好多人專偷呢部野, 我心諗唔係呀嘩, 咁平都有人專偷?

bigironman17

我係屯門睇, 都唔知咩size, 都幾大部. 你又係諗住買單車?

大宅

係長期泊係街既單車來講, Next 都算係"好"野, 所以好多人偷..

貴車通常都放係屋裡, 點偷呢..

男爵府

嘩, 乜咁牙煙

我屋企冇地方呀, 要泊係大廈內既單車位, 我諗都好過泊街小小既, 但又好難避免完全唔鎖係街架喎, 不過我就一定唔會放過夜.

洋房

各位chat友,你好!
在新的一年祝大家:

[size=large]闔府平安
[size=large]夫妻恩愛
[size=large]父慈子孝
[size=large]開開心心
小弟是「心聲留言」內「〔男人架部〕之爸爸 - 你的名字是阿四?」題目的發表人,歡迎大家有時間到敝topic來指教o下,一起建立當今好爸爸的形象。
 :lol::-D:-P 家有淘氣嬌妻及得意仔仔 :-P:-D:lol:

首頁
12345...10

尾頁

跳至