跳至

首頁

尾頁

大宅

我BB預期在上星期一出世啦﹗

我BB預期在上星期一出世,因為開刀的原故,我o向星期六出院,而BB因

伯爵府

Re: 我BB預期在上星期一出世啦﹗

little_gin,
首先恭喜你先...
我bb都有同樣既問題, 你買左邊隻奶咀比bb呀??
我買左 avent, 醫院用 nuk, avent既奶咀好硬, 我bb返黎後都食唔到, 又烚唔切, 人地話要烚十幾次先軟少少... 不過真係唔等得, 我bb都有少少黃, 如果再加埋食得唔好, 黃會加劇, 所以我立即買回醫院佢食開既 nuk, nuk奶咀較軟, bb好易啜, 依家我bb食奶既問題解決左勒...
你在 qe時, 醫院用邊隻奶咀架? 試下轉返比bb用, 屋企果d留返大個少少先比佢試啦...

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

little_gin,

恭喜 :lol: 恭喜 :lol:
見到越來越多媽咪上o黎報喜,真係開心 . 我bb今日38週都好希望可以快D同你o地報喜. 唔使係屋企咁悶!

bb出世前你o地有乜異常感覺?

大宅

little_gin:

恭喜 晒ar.
而家傷口仲痛唔痛ar.
bb乖唔乖呢.
見到2月媽咪陸續上黎報喜啦.
自己都好感動.
祝妳bb精靈活潑..聽聽話話...

伯爵府

我就冇勒... 我係瞓瞓下穿羊水架... 咩先兆都冇...

不過千奇唔好衰多口... 話就當日下午我同朋友去買野, 銀包一路都袋住300蚊係預備生時既的士費既; 果日買野買多左錢, 就使埋果300蚊, 自己當時仲同朋友講... "一陣記得提我去禁錢呀... 唔係一陣夜D亞B要出世, 冇錢打的呀~~ Touch wood touch wood~~" 當然我記得禁錢啦... 就係咁.... 亞b當晚度晨4點幾穿羊水呀... 你話邪唔邪丫...
記得唔好亂講野呀~~~

conylai826 寫道:
bb出世前你o地有乜異常感覺?

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

可樂 :
咁妳張床有冇濕晒AR.
我而家都好驚我訓訓下覺穿水.
所以我痴晒床墊係墊褥上.
萬一訓訓下覺穿水張床都仲要得MA.
係呢,妳穿水情況係點嫁.
多唔多..分幾多次穿.
搭車時仲有冇水流出黎AR.

伯爵府

ka:
我不嬲有用開護墊, 好在有佢墊一墊囉... 我果晚瞓瞓下, 濛濛朧朧覺得下面有d野流出來, 個感覺好似m黎時d m流出黎咁既...,隔左好短時間, 又有... , 個人突然清醒晒, 即刻彈起身去toilet睇下, 就見到自己條unun濕晒, 好驚呀, 即刻叫醒老公, 唔知自己係穿水定失禁, 不過老公鎮定d聞一聞話唔係尿因為冇"壓"味, 知道係穿水, 就立刻起行囉; 好彩我醒得快, 冇整濕張床; 你地墊定床墊都好架~~
我穿水係慢慢滲出來既, 唔係一野流好多既, 你地記得出門前用產婦衛生巾墊住先去醫院呀... 唔係流得多就滲晒出來, 同埋去到醫院會比人鬧架~~

男爵府

我現在都你墊護墊呀,因為我怕吾知係見紅定穿水先.....
其實我都怕半夜生得呀,都吾知點好......

大宅

我個B D奶咀都攪o店啦﹗我先前都係買Avent,都steam 左2次。但係QE係用o左Pigeon,我買o左Pigeon 同NUK去試,亞女兩隻都食得幾好,起碼唔駛個半鐘頭食2oz,我同老公都有覺好

禁止訪問

大宅

Hi mocha,

我個BB女係第一胎o黎架﹗
因為係開刀所以無得陪產o羅。
我覺得QE e+ 唔算太多媽媽,我諗可以陪產o既機會都好高,可以放心。

別墅

little_gin

賀喜哂!

點解你要開刀呀?咁你有無比BB食人奶呀?

大宅

Cook,

因為BB 38週未掉頭,所以我可選擇人工掉頭或開刀,而我想BB 百分百安全的情況下,我決定開刀。

本來我好想餵BB食人奶o

首頁

尾頁

跳至