懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我老公好有威嚴呀!!!!

昨天晚上我老公和我傾談時, BB不斷地武動手腳, 也弄痛了我. 我老公少少大聲地話BB一句:"我同媽媽傾緊, BB 0吾准阻住." BB 立刻靜了很久很久(都無試過靜0甘耐). ?-(

後來我對我老公說, BB靜了很久很久, 可能BB不敢玩.

於是我老公貼

複式洋房

Re: 我老公好有威嚴呀!!!!

你個bb係肚入面都咁乖,出左世一定會好好教

民房

呢d係唔係真真正正o既胎教呀?
bb 咁細個就咁聽話, 恭喜晒
;-) ;-) ;-) :-D :-D

男爵府

minnie_fung 及 cara,

今天都好攪笑, 就係:

今天到醫院照超聲波, 我到醫院前對BB說:"我們到醫院照超聲波呀! 到時0吾好玩啦, 否則照0吾倒呀!"

到醫院時BB依然很活躍, 玩左好耐好耐, 誰知入到超聲波房時,我躺在

男爵府

minnie_fung,

胎教我一有左就有做, 但係係0吾係關胎教事, 我就真係0吾知lu. 我個BB網內"懷孕小記" 有mark到我怎樣胎教, 你可以看看, 事先聲明都好多肉麻0野0架

BB最聽話就係晚上訓覺時不會踢醒我, 話了幾次啦. 但係BB 0吾係時時都0甘聽話架.....平時都踢到我傻. 叫佢細力D都0吾肯0架.

子爵府

好媽媽勳章

我個b仔未出世個陣時...我老公吹佢...佢一腳踢落我老公個咀到...個下真係好勁架...攪到我個肚都好痛...之後我老公再吹佢...我個仔隻腳仔開始慢慢移向我老公個咀到...又想一腳踢落去呀...幾攪笑呀...

minnie_fung:我諗你個bb出世之後一定好聽話...不過唔好讚佢咁多呀...如果唔係會變相反架...到時聽話變唔聽話架...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

BB都好乖!!let me try sin... :wink:

民房

moondream3003:

聽到你講你bbo既反應令我好開心呀, 我會去睇下你o既做法, 第時學下野, 今日我岩岩知道我有個朋友有咗個多月, 唔知點解, 聽到後我又好開心, 唔知到我有時, 我係唔係又係咁開心呢? 你bb幾時出世呀?

民房

onon1022:

我而家未有bbo架, 打算過埋年就開始啦, 希望早日成功啦!
不過我個大仔以前o係個肚度都幾聽話, 出咗世初時就乖到不得了, 但三個月後比我寵壞咗, 成日要人同佢傾計呀!

男爵府

預產期 2005 年 3 月 9 日, 會在威爾斯親王醫院出世呀!

別墅

我得9 weeks, 昨晚我叫老公同BB傾計,佢叫BB乖,唔好搞到媽咪咁申苦。

我今朝真係無想作嘔,不過都係無胃口。食完少少早餐,就唔想再食野。 :lol:

民房

仲有一個月你就做媽媽啦, 心情點呀?? 我當初就唔識享受呢段日子啦, 日日叫辛苦, 成日同bb講叫佢快d出黎呀, 點知佢就係都唔出黎, 所以我最後都係開刀, 你記住要開開心心咁等住做媽媽喎

男爵府

我0吾想佢咁快出來呀! 我怕二月仍會凍呀! Check過天文台網頁過往的紀錄, 三月天氣會穩定好多, 温度不會相差太大.

0吾知係0吾係因為我日間常常同呀B玩, 所以訓覺時佢都無踢醒我呢?????? 我好Enjoy懷孕這段日子, 覺得同呀B的互動好好玩 , 好享受呀

我常常同呀B講"你三月先至好出世呀! 0吾係就凍死B啦"

男爵府

dk486,

你點呀?? 今日好D嗎??? 我同三個月嘔到七彩呀! 不過都有好處, 就係我先輕左, 再重番, 也不會太重. 現在只重左約25磅. 連D姑娘都話好好. 嘔到0甘慘, 總算係有點安慰啦!

你放心啦, BB頭三個月係吸收你未有BB前身體的儲備, 對BB無影響架. 不過嘔得太勁缺水就0吾好啦.

別墅

我無重到,仲好似輕左一磅半磅者。你幾時生呀!

男爵府

dk486,

我當時嘔到輕左八磅呀!!!!

我預產期係三月九日呀!

民房

天氣o既野就係好難講呀! 記得我生亞仔時, 入院都有十多度, 點知出院得5度, 我又帶唔夠衫, 好在大小都無凍親, 不過我o個時又真係2月生o架, 真係好唔穩定呀
希望你亞b聽聽話話, 三月至出世啦

首頁

尾頁

跳至