跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

$300係每月學費, 照我攞嗰張費用單睇就無其他費用, 但讀落就唔知勒

原帖由 王寶寶 於 09-9-24 21:51 發表
$300(E. nopi),原來要另付的嗎?請問這個費用for整個學期的嗎?除左你講的雜費重有無其他費用要付呀?謝謝回答。

水晶宮

我對呢間幼稚園都幾有興趣, 因為睇落好似好勁下咁. 學費又真係貴d (k1 返早上就 $ 2700, full day 要 $4300). 但係我留意到係度讀既小朋友 (見過1兩個), 能夠用英語同工人姐姐對話. 至於保良局果間直資英小, 收好多呢間幼稚園既小朋友都唔出奇. 因為我諗英文底子較好, interview 特別用英語對答我諗比其他幼稚園較優勝. 請問除左呢間sunkids 係英文幼稚園, 屯門區仲有無其他英語為主既幼稚園呢 ?

大宅

畀面勳章

"新一代"在新屯中的
原帖由 Kittymummy 於 09-9-25 16:15 發表
我對呢間幼稚園都幾有興趣, 因為睇落好似好勁下咁. 學費又真係貴d (k1 返早上就 $ 2700, full day 要 $4300). 但係我留意到係度讀既小朋友 (見過1兩個), 能夠用英語同工人姐姐對話. 至於保良局果間直資英小, 收好多 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

謝謝你的回覆,咁你取了費用單係未已經準備要入學…另外新一代也是我考慮的學校,從你的留言知道你小朋友在讀,為何你會考慮k1轉sunkids呢。
原帖由 joantsang 於 09-9-25 14:31 發表
$300係每月學費, 照我攞嗰張費用單睇就無其他費用, 但讀落就唔知勒

民房

http://www.jingjing.edu.hk/eng/g ... ?cat=6&parent=4

你地有冇去過晶晶睇...我想知佢地得唔得...因為我將由荃灣搬入屯門...睇到佢地既網...好似多數外國人讀...但唔知實際情況點

大宅

英藝?算是我睇過的幼稚園中比較"差"﹗那天我去到英藝拎報名表,那位receptionist也算沒有禮貌。另外淨拎表都要收$30,我學校都未參觀過,點算要交$30?所以我無拎。剛好遇著放學,但我看見老師的口面與語氣是沒有愛心的,老師與小朋友一句英文都無講過,而且班小朋友很無禮貌、不會排隊上校巴、爭先恐後。

其實我囝囝只係一般的感冒,初初看中醫,未知是否藥力不夠,後期發了燒,現在要轉看西醫,這陣子他很扭計,訓又訓得唔好,我們一家人也很累了﹗

我起初對sunkids都存有許多疑問,最大的擔心係老師的經驗,我覺得老師好green,而且覺得佢地側重了"知識"和"語文"的教學,忽略了德育與自理,但經過這個topic,看到其他媽媽的回應,對sunkids改觀了。

現在反而是位置的問題,如果我讀sunkids,我家一定要搬了﹗但,是否值得這樣做?

原帖由 joantsang 於 09-9-25 14:26 發表
原來你想讀全日班, 咁英藝呢, 會否考慮?
其實我對sunkids起初都唔係好正面, 覺得係賺錢掛帥o既學校, 但我讀過新一代之後, 對私校改觀咗, 於是再搜集資料囉
我都同意你睇法, 基督徒校長點解要搞halloween活動? 唔明白 ...

大宅

其實我好滿意新一代, 但因為返放學有點麻煩, 我住o既地方無一程車去, 要轉車(每天來回接送返放學每月要$600), 唔化算, 比佢搭校車, 但見過佢哋落車上學校架電梯好熱好舊, 我成日驚會困lift, 所以好擔心, 所以考慮其他學校
返加州只要一程車, 而且搭兩個站好方便
加上佢o既課程好特別同吸引, 係全港第一間, 所以考慮轉佢
其實我係借d意入去睇校舍同埋問嘢, 咪藉口攞張form囉,
我未報住, 遲d再決定

原帖由 王寶寶 於 09-9-25 22:04 發表
謝謝你的回覆,咁你取了費用單係未已經準備要入學…另外新一代也是我考慮的學校,從你的留言知道你小朋友在讀,為何你會考慮k1轉sunkids呢。

大宅

晶晶淨學費都要$4000, 太貴! 而且位置好僻!(對我嚟講)

,
原帖由 WKPOON 於 09-9-26 00:37 發表
http://www.jingjing.edu.hk/eng/gallery_thumbnail.php?cat=6&parent=4

你地有冇去過晶晶睇...我想知佢地得唔得...因為我將由荃灣搬入屯門...睇到佢地既網...好似多數外國人讀...但唔知實際情況點 ...

大宅

哦? 原來英藝咁差!

係呀, 小朋友病真係成家人都唔安落, 好擔心,
我個仔都係一病就瞓得唔好, 扭計同黐身

原帖由 puib 於 09-9-26 00:43 發表
英藝?算是我睇過的幼稚園中比較"差"﹗那天我去到英藝拎報名表,那位receptionist也算沒有禮貌。另外淨拎表都要收$30,我學校都未參觀過,點算要交$30?所以我無拎。剛好遇著放學,但我看見老師的口面與語氣是沒有愛心的,老師與小朋 ...

大宅

原來係咁,其實我鐘意sunkids多0的,因近我家及課程吸引但又擔心老師是否有能力教到佢地所講的課程內容,真係要問問校長之知。

原帖由 joantsang 於 09-9-26 12:20 發表
其實我好滿意新一代, 但因為返放學有點麻煩, 我住o既地方無一程車去, 要轉車(每天來回接送返放學每月要$600), 唔化算, 比佢搭校車, 但見過佢哋落車上學校架電梯好熱好舊, 我成日驚會困lift, 所以好擔心, 所以考慮其 ...

大宅

唔知有冇媽咪有興趣一齊去睇學校, 並請校長解答我哋d問題, 因為我諗幾個人問好過一個人問, 你哋有冇興趣?

大宅

okay, 幾時呀

原帖由 joantsang 於 09-9-29 10:45 發表
唔知有冇媽咪有興趣一齊去睇學校, 並請校長解答我哋d問題, 因為我諗幾個人問好過一個人問, 你哋有冇興趣?

大宅

要先打比學校問佢哋可唔可以幾個家長一齊去, 然後再約時間, 不過佢哋平時要上堂, 多數放學後或星期六比較方便
如果ok再約你

大宅

哈哈,現在兒子好得七七八八,卻論到我病﹗

你的訪問團都幾有意思,不過因為距離的問題,我兒子現在讀sunkids的機會不大~~暫不參加了﹗﹗

原帖由 joantsang 於 09-9-26 12:30 發表
哦? 原來英藝咁差!

係呀, 小朋友病真係成家人都唔安落, 好擔心,
我個仔都係一病就瞓得唔好, 扭計同黐身

大宅

唔緊要!
囝囝病咁耐你就撐咁耐, 唔病就奇啦!
快d好番, 有咩新動態再同我哋分享吖!
希望你入倒心儀o既幼稚園!

原帖由 puib 於 09-9-30 00:11 發表
哈哈,現在兒子好得七七八八,卻論到我病﹗

你的訪問團都幾有意思,不過因為距離的問題,我兒子現在讀sunkids的機會不大~~暫不參加了﹗﹗

大宅

問咗學校, 可以喺星期一5:00pm, 可以幾個家長一齊去, 宜家我暫時同佢講有兩至三個!
如果你ok, 就一齊啦!

原帖由 王寶寶 於 09-9-29 20:44 發表
okay, 幾時呀

大宅

如果無特別事應該可以的,咁5點前係學校門外等好嗎。

原帖由 joantsang 於 09-9-30 13:11 發表
問咗學校, 可以喺星期一5:00pm, 可以幾個家長一齊去, 宜家我暫時同佢講有兩至三個!
如果你ok, 就一齊啦!

大宅

好呀, 我pm電話比你! 有咩可電話聯絡!

原帖由 王寶寶 於 09-9-30 19:43 發表
如果無特別事應該可以的,咁5點前係學校門外等好嗎。

大宅

收到0拉

原帖由 joantsang 於 09-9-30 23:43 發表
好呀, 我pm電話比你! 有咩可電話聯絡!

別墅

唔好意思, 我都好想去了解一下間學校, 我方唔方便一齊去呢?

首頁
23456...13

尾頁

跳至