跳至

首頁

尾頁

大宅

你哋有冇胃頂頂,同埋唔係好想食嘢,點算呀...

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 07:34 PM 發表

唔洗架, 不過醫院o個期飲緊邊隻就邊隻, 佢地一樽樽奶供應既, 唔係奶粉加水咁架, 奶咀就係nuk咁樣既, 全新, 一扭落去個樽度就用得, 所以你響產前產後o個邊會見有人問今期x醫院用緊邊隻奶粉, 就係咁既reason~ ...

咁如果我餵人奶, 醫院仲會唔會俾BB飲奶粉架?。。

大宅

勁呀~~又part 4啦~~

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-9-14 19:38 發表

咁如果我餵人奶, 醫院仲會唔會俾BB飲奶粉架?。。

你要自己餵奶架, 如果你堅持全人奶, 佢地唔會迫你架, 不過如果bb開始有d黃而你又未上奶上得好,最好補d奶粉~ (好個人意見, 因為我上次好堅持唔補奶粉endup阿b要照燈兩日~~)

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

原帖由 saltato 於 09-9-14 19:34 發表

唔洗架, 不過醫院o個期飲緊邊隻就邊隻, 佢地一樽樽奶供應既, 唔係奶粉加水咁架, 奶咀就係nuk咁樣既, 全新, 一扭落去個樽度就用得, 所以你響產前產後o個邊會見有人問今期x醫院用緊邊隻奶粉, 就係咁既reason~ ...

明白,謝謝.
奶樽佢都會供應?
仲有,順產約需幾多條網褲?謝.

男爵府

原帖由 manleeBB 於 09-9-14 19:38 發表
你哋有冇胃頂頂,同埋唔係好想食嘢,點算呀...

我之前就有,而家餐餐食少d,就會好d.

男爵府

原帖由 saltato 於 09-9-14 19:44 發表

你要自己餵奶架, 如果你堅持全人奶, 佢地唔會迫你架, 不過如果bb開始有d黃而你又未上奶上得好,最好補d奶粉~ (好個人意見, 因為我上次好堅持唔補奶粉endup阿b要照燈兩日~~) ...

thanks for sharing~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 18:19 發表

我會訂8珍~

你之前有冇訂過 ? 一般訂幾多先夠食 ?

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 07:44 PM 發表

你要自己餵奶架, 如果你堅持全人奶, 佢地唔會迫你架, 不過如果bb開始有d黃而你又未上奶上得好,最好補d奶粉~ (好個人意見, 因為我上次好堅持唔補奶粉endup阿b要照燈兩日~~) ...

我驚佢地用bottle餵奶。。上次去聽廣坐個nurse話如果BB一用咗bottle就唔會系媽媽個“空”到飲奶。。

男爵府

原帖由 gobby926 於 09-9-14 19:46 發表

明白,謝謝.
奶樽佢都會供應?
仲有,順產約需幾多條網褲?謝.

有架, d奶本身就係響個樽度, 好似d牛奶樽咁呢, 你開左佢扭個咀落去就得~

網褲就3至6條左右, 你預1日1條加多1條spare咁就夠架啦~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

由於打風既關係, 唔知點解今晚都早左煮飯, 老公買左燒肉 & 叉燒返黎, 下午煲定煲飯黎炒, 今晚食叉燒蛋炒飯, 燒肉, 油麥菜, 仲食左個火龍果, 食飽飽老公仲話好眼訓走左去訓覺幾驚呀 ~~~~

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 19:54 發表

你之前有冇訂過 ? 一般訂幾多先夠食 ?

你完全唔煲呀? 我媽咪都會煲, 我訂比我同老公既同事架, 我就訂2人份量, 好就d同平d。

如果你完全唔煲而你又要食, 可以訂10人份量, 不過貴好多~

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-9-14 19:59 發表

我驚佢地用bottle餵奶。。上次去聽廣坐個nurse話如果BB一用咗bottle就唔會系媽媽個“空”到飲奶。。

係呀, 人奶nurse係會咁同你講架, 所以你要flexible d睇情況, 如果阿b真係好黃而你又唔夠奶, 都無計~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:08 發表

你完全唔煲呀? 我媽咪都會煲, 我訂比我同老公既同事架, 我就訂2人份量, 好就d同平d。

如果你完全唔煲而你又要食, 可以訂10人份量, 不過貴好多~

2人份量夠食 ? 我都未知煲唔煲 ~~ 十人份量夠食 ? 知唔知幾錢呀 ? 不過我媽咪話應該煲一煲比我食, 再睇下訂唔訂定再煲多煲 ~~~

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 20:07 發表
由於打風既關係, 唔知點解今晚都早左煮飯, 老公買左燒肉 & 叉燒返黎, 下午煲定煲飯黎炒, 今晚食叉燒蛋炒飯, 燒肉, 油麥菜, 仲食左個火龍果, 食飽飽老公仲話好眼訓走左去訓覺幾驚呀 ~~~~ ...

我頭先早左返黎食左好多零食攪到食唔落正餐~~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:17 發表

我而家仲係度食薯片呀

男爵府

我問左價錢~

2人份 - $47- (microwave 盒裝)
4人份 - $180- (瓦煲禮籃裝)
6人份 - $228- (瓦煲裝)
12人份 - $430- (瓦煲裝) ~ 睇清楚原來係12人份量

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 08:15 PM 發表

係呀, 人奶nurse係會咁同你講架, 所以你要flexible d睇情況, 如果阿b真係好黃而你又唔夠奶, 都無計~

哈哈~咁又系嘅~ 咁希望小B唔好咁yellow and 有奶啦~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:17 發表

哈哈.. 我早左番就走左去訓左一覺..

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 20:17 發表

2人份量夠食 ?

miss左...我係訂好多盒2人份量咁樣架, 分比人都好容易~

首頁

尾頁

跳至