跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

我老公家姐話幫我哋煲薑...
我哋諗住比$1000佢...

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 21:02 發表

我都記得你講過呢樣野, 其實我都有諗過再去買盒食下, 中環8珍都好近我公司, 不過上次我響個friend度食完生左2粒瘡瘡呀~ 可能太熱氣~

叫你屋企人試啦...HEHE

大宅

原帖由 yan00 於 09-9-14 17:52 發表
我仲未有得走呀......天文台遲遲都唔掛.....依家變左同平時一樣6點先走lu.....老細又唔放人.....我又無野做....見到個個都走哂.....真係好

我今日都530先走呀..好慘...公司hr出email.. 話530先可以走喎...真係....衰........

不過我開會都開到5pm....我老公530係公司樓下接我....跟住一齊返屋企....

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-9-14 21:13 發表
我老公家姐話幫我哋煲薑...
我哋諗住比$1000佢...

我都俾左1千蚊我媽..應該差唔多啦~~~不過聽佢講..買左十斤醋同十斤薑已經用左4百幾蚊

男爵府

原帖由 koey5 於 09-9-14 21:14 發表

叫你屋企人試啦...HEHE

其實我都鍾意食架, 我鍾意薑同蛋~~如果我買左就一定忍唔住食架, haha~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

原帖由 koey5 於 09-9-14 20:57 發表

但係之前我媽專登去買左個二人份黎試...佢話八珍依家唔好食喎....建議諗住訂八珍既媽媽買碗黎試下先......

另外媽咪試左鴻福堂...佢話好食過八珍!!!!

不過最後媽咪都係決定自己煲 ...

我都有聽人講過話鴻福堂夠味過八珍, 最衰而家唔食得唔係買黎試下先 ~~~

男爵府

原帖由 koey5 於 09-9-14 21:15 發表

我都俾左1千蚊我媽..應該差唔多啦~~~不過聽佢講..買左十斤醋同十斤薑已經用左4百幾蚊

係呀, 真係好貴架, 10斤醋要$220-...我媽咪話要買20斤呀, 薑同豬腳都唔平...

不過我覺得最辛苦係批薑... 真係批到你傻~~ 上一胎我只係幫手mok過蛋殼咋~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

原帖由 monmuifamily 於 09-9-14 21:14 發表

我今日都530先走呀..好慘...公司hr出email.. 話530先可以走喎...真係....衰........

不過我開會都開到5pm....我老公530係公司樓下接我....跟住一齊返屋企....

唔洗迫mtr都好d, 一打風mtr就多人到.... 就算唔係大住個肚都迫到cc下, 好彩今日走得早咋~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 21:20 發表

其實我都鍾意食架, 我鍾意薑同蛋~~如果我買左就一定忍唔住食架, haha~

我就好鍾意醋同蛋, 再食少少豬腳好味呀 ~~~~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 21:25 發表

係呀, 真係好貴架, 10斤醋要$220-...我媽咪話要買20斤呀, 薑同豬腳都唔平...

不過我覺得最辛苦係批薑... 真係批到你傻~~ 上一胎我只係幫手mok過蛋殼咋~ ...

要20斤醋 ? 唔係10斤夠喇咩 ? 嘩 ~~~ 咪要好大個煲 !!!

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 21:30 發表

要20斤醋 ? 唔係10斤夠喇咩 ? 嘩 ~~~ 咪要好大個煲 !!!

我阿媽煲得多啫...早幾日同佢講開時我都話, 嘩, 洗唔洗咁多呀...點知佢話阿姑姐都要1煲啦, (我心諗, 我都唔洗1煲啦, 又唔係佢生仔.... ) 跟住我就唔理佢由得佢鍾意點就點~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 21:36 發表

我阿媽煲得多啫...早幾日同佢講開時我都話, 嘩, 洗唔洗咁多呀...點知佢話阿姑姐都要1煲啦, (我心諗, 我都唔洗1煲啦, 又唔係佢生仔.... ) 跟住我就唔理佢由得佢鍾意點就點~ ...

我媽咪都預我一個人食一煲架 ~~~ haha

男爵府

我要陪阿女訓啦, bye bye!

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 21:23 發表

我都有聽人講過話鴻福堂夠味過八珍, 最衰而家唔食得唔係買黎試下先 ~~~

係呀..我買左一盒比99試...佢話OK...

所以....我買左佢果D豬腳薑禮卷....
諗住比同事同朋友....

大宅

原帖由 小蛇 於 09-9-14 22:00 發表

係呀..我買左一盒比99試...佢話OK...

所以....我買左佢果D豬腳薑禮卷....
諗住比同事同朋友....

你買鴻福堂 ? 買左幾多張呀 ? 我唸緊一係買算喇, 唔駛我媽咪煲 ~~~
咁會唔會煲一煲比自己食呀 ??

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 22:06 發表

你買鴻福堂 ? 買左幾多張呀 ? 我唸緊一係買算喇, 唔駛我媽咪煲 ~~~
咁會唔會煲一煲比自己食呀 ??

99煲的就係我自己食同親戚食...
因為我同我老公都有好多同事要比...
又煲吾到咁多...咪買卷咯~~~

我買左60張呀~~~~

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 21:30 發表

好似煲到咁上下又要加醋嫁嘛

大宅

吾知做咩...近來好易眼訓~~~
我要訓先啦各位~~

大宅

睇黎舊post真係因為太多post所以shot shot地...依家好似冇晒事喇呵~

大宅

原帖由 koey5 於 09-9-14 22:15 發表

好似煲到咁上下又要加醋嫁嘛

我唔識架所以先問下 ~~~

首頁

尾頁

跳至