跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-9-14 20:26 發表

哈哈~咁又系嘅~ 咁希望小B唔好咁yellow and 有奶啦~

係呀, 我都成日幻想住自己有好多奶架, haha~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

原帖由 kuongcoco 於 09-9-14 20:28 發表

哈哈.. 我早左番就走左去訓左一覺..

haha, 咁你今晚會唔會訓唔到架? 聽早可能都要返工~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:33 發表

haha, 咁你今晚會唔會訓唔到架? 聽早可能都要返工~

我都訓左1個鐘左右..
依排都訓得唔好多.. 有時候就訓下..

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:24 發表
我問左價錢~

2人份 - $47- (microwave 盒裝)
4人份 - $180- (瓦煲禮籃裝)
6人份 - $228- (瓦煲裝)
12人份 - $430- (瓦煲裝) ~ 睇清楚原來係12人份量

$ 430 12人份量, 自己煲 $ 430 都好似未必得喎 ~~~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:24 發表
我問左價錢~

2人份 - $47- (microwave 盒裝)
4人份 - $180- (瓦煲禮籃裝)
6人份 - $228- (瓦煲裝)
12人份 - $430- (瓦煲裝) ~ 睇清楚原來係12人份量

最抵咪 $ 47/2人, 一個人 $ 23.5

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 20:45 發表

係呀, 所以我咪訂呢個羅

我阿媽都話煲一煲薑醋要過千架~ 不過d老人家係享受個過程多d, 所以由得佢~

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 20:45 發表

但係之前我媽專登去買左個二人份黎試...佢話八珍依家唔好食喎....建議諗住訂八珍既媽媽買碗黎試下先......

另外媽咪試左鴻福堂...佢話好食過八珍!!!!

不過最後媽咪都係決定自己煲

男爵府

原帖由 kuongcoco 於 09-9-14 20:39 發表

我都訓左1個鐘左右..
依排都訓得唔好多.. 有時候就訓下..

我都訓得唔好...個肚好重咁...

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:55 發表

係呀, 所以我咪訂呢個羅

我阿媽都話煲一煲薑醋要過千架~ 不過d老人家係享受個過程多d, 所以由得佢~

我媽咪都唔未煲過, 其實佢應該唔 enjoy 不過要煲比我食 ~~~ 兩人份量係咪有兩隻腳 & 兩隻蛋 ?

男爵府

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:04 發表

有架, d奶本身就係響個樽度, 好似d牛奶樽咁呢, 你開左佢扭個咀落去就得~

網褲就3至6條左右, 你預1日1條加多1條spare咁就夠架啦~

thanks~

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 20:07 發表
由於打風既關係, 唔知點解今晚都早左煮飯, 老公買左燒肉 & 叉燒返黎, 下午煲定煲飯黎炒, 今晚食叉燒蛋炒飯, 燒肉, 油麥菜, 仲食左個火龍果, 食飽飽老公仲話好眼訓走左去訓覺幾驚呀 ~~~~ ...

咁早,我都係剛食完,
今晚飲左木瓜煲魚湯,好正呀~~

男爵府

原帖由 koey5 於 09-9-14 20:57 發表

但係之前我媽專登去買左個二人份黎試...佢話八珍依家唔好食喎....建議諗住訂八珍既媽媽買碗黎試下先......

另外媽咪試左鴻福堂...佢話好食過八珍!!!!

不過最後媽咪都係決定自己煲 ...

我都記得你講過呢樣野, 其實我都有諗過再去買盒食下, 中環8珍都好近我公司, 不過上次我響個friend度食完生左2粒瘡瘡呀~ 可能太熱氣~

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 20:20 發表

我而家仲係度食薯片呀

我都好想食,不過呢排水腫,唯有忍吓.

大宅

原帖由 gobby926 於 09-9-14 09:01 PM 發表

咁早,我都係剛食完,
今晚飲左木瓜煲魚湯,好正呀~~

我仲未食啊...6299返緊黎..我等緊佢地嘅飯~
i am so hungry!! haha

男爵府

原帖由 saltato 於 09-9-14 20:31 發表

係呀, 我都成日幻想住自己有好多奶架, haha~

我都好希望~~多奶

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-9-14 21:03 發表

食少少嘢先啦,阿b唔餓得的.

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-14 20:59 發表

我媽咪都唔未煲過, 其實佢應該唔 enjoy 不過要煲比我食 ~~~ 兩人份量係咪有兩隻腳 & 兩隻蛋 ?

好似係....唔係好記得~~

大宅

原帖由 gobby926 於 09-9-14 09:05 PM 發表

食少少嘢先啦,阿b唔餓得的.

屋企無野食啊..除咗老公D零食之外!>.<

男爵府

牛年勳章

我係呀, 好似有咗初期咁無胃口...
原帖由 manleeBB 於 09-9-14 19:38 發表
你哋有冇胃頂頂,同埋唔係好想食嘢,點算呀...

男爵府

原帖由 babie_s 於 09-9-14 21:03 發表

大肚婆唔餓得架, 食d野先啦~

首頁

尾頁

跳至