自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔覺囉!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

珍珠宮

唔覺囉!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 winwinlam 於 09-9-14 22:14 發表
之前大陸人在港投資滿六百萬就可有單程證,唔知而家仲有無呢支歌仔唱?
可能呢個係令樓市保持高企既原因呢!

仲有呀! 所以而家除咗樓價,唔覺經濟好咗囉! 米又貴,菜又貴,蛋又貴,就連糖都要加價! 但人工無加,公司依然唔請人,4個人做6個人野! 但訂單唔見多(比起正常時期)!

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 牛精仔 於 09-9-14 10:16 PM 發表

仲要8號波到掛左先比走

今日成5點50分先可以走=.=
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

唔覺.....

伯爵府

唔覺wow..
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

伯爵府

好媽媽勳章

唔覺,
仲覺得越來越k型,
失業率升, 中工低,
但樓價係咁升,
炒炒賣賣先賺錢,
打份牛工就一世牛咁生活.

樓市升得太緊要,
開始有泡沫,
遲早有爆煲.

好憎d樓咁貴,
成世人都係為層樓.

禁止訪問

大宅

我又覺得經濟係好左好多喎,
買樓就當然唔可以講實啦,
但今年多左好多人買車,
海嘯果時車展真係烏蠅都冇一隻,
今年各大車廠既車真係做都做唔切,
買部車要等幾個月先有貨,
仲要新車一出, 只係一個上午已經售罄現貨.

樓就可以抄啫, 新車落地已經冇左2.5成抄咩阿?
而且買家亦只係星斗小市民,
問佢地點解買新車, 好多都係經濟好左,
有零用錢所有換新車.

男爵府

It will get worse when the credit and property bubbles burst soon.

大宅

everything..add...........

only..salary..............reduce

等待驗證會員

唔覺囉!D樓升得太過急,跟本人工跟唔上,人工又唔見高,失業率又唔低,想揾工都難啦!都唔明

只是股市比低位真係升咗唔少.唔知關唔關事呢?!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

一般啦

大宅

no..................

水晶宮

原帖由 winwinlam 於 09-9-14 22:14 發表
之前大陸人在港投資滿六百萬就可有單程證,唔知而家仲有無呢支歌仔唱?
可能呢個係令樓市保持高企既原因呢!

要有外國居留權先可以做投資移民...唔系就甘走黎買樓就得...衣家都有哩個政策...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

唔單香港有哩個問題...很多繁榮大都市都如此...倫敦人買唔起倫敦樓紐約人買唔起紐約樓上海人買唔起上海樓...表面上睇...經濟的確復甦...是否新一輪泡沫已經開始...有可能...我們面對的是貧富差距越來越M型社會的問題...中產也開始分化...一邊開始傾向富裕階層...不能順勢而上的一邊則傾向貧窮...
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

不能順勢而上的一邊則傾向貧窮....... 我家重要成員剛加入失業大軍

原帖由 54heima 於 09-9-15 10:20 發表
唔單香港有哩個問題...很多繁榮大都市都如此...倫敦人買唔起倫敦樓紐約人買唔起紐約樓上海人買唔起上海樓...表面上睇...經濟的確復甦...是否新一輪泡沫已經開始...有可能...我們面對的是貧富差距越來越M型社會的問題 ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔覺好左喎 !
只不過係 '冇嘅唔爭在, 有嘅唔自在'

首頁

尾頁

跳至