意見反饋
義工

產前產後 今日: 6|主題: 240975

請問newborn bb最快幾時可以搭機?

洋房

國民生產總值:237

請問newborn bb最快幾時可以搭機?

如題 ?-(

Thanks
Misaki was born on 12th March, 05!

公爵府

國民生產總值:27357

好媽媽勳章

Re: 請問newborn bb最快幾時可以搭機?

我就4個月就帶bb坐長途機, 我朋友仲勁, 一滿月就由溫哥華返香港 :mrgreen: :mrgreen: 不過佢話bb一上飛機就訓, 訓醒就食, 食完就訓.

洋房

國民生產總值:237

你個friend同bb真係好勁, 咁長途機個bb仲可以咁乖! 佩服!佩服! 我聽個friend講, 話bb搭機, 就好似開orchestra咁, 攪到d乘客無覺好瞓!
Misaki was born on 12th March, 05!

公爵府

國民生產總值:27357

好媽媽勳章

係呀, 不過都係睇唔同BB, 我BB個時都OK, 不過另一個BB就睇住佢喊左5個鐘, 個DADDY MAMI就辛苦左5個鐘loo

大宅

國民生產總值:1790

BB 未夠六個月大撘飛機係最好架, 因為佢哋通常都只係食同瞓, 再大d 嘅時候, 佢哋就會掛住八, 又要玩有時又扭吓計, 唔係好肯瞓, 如果係撘夜機就會仲辛苦d !!

大宅

國民生產總值:2479

咁BB要唔要買機票呀?係唔係買的時候要book定bb位呀? ?-(
thanks

別墅

國民生產總值:540

我表弟一個月多d ,就由多倫多番香港, 全程食共"訓",冇扭計喎!可能細掛!同埋我姑姐好好彩,坐隔離d人都幫佢湊仔!
bb要book 位架,但我唔記得要俾幾多成機票$,你可以問下,因為空姐會預留個睡藍同seat belt 俾bb既 !同埋佢會安排你坐一d比較闊既位(如果你坐econ 位),

別墅

國民生產總值:540

我想問你book ticket 時book定bb位 ??
我姑姐就買o個時冇book埋 bb位! 只係走前一個月到book埋同confirm機位 ! 我地走既時間係10月尾 !當然早d去book會好d,可能會有多幾日俾你揀幾時走!

大宅

國民生產總值:2479

明白啦!謝謝!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.